Foto's en weetjes

Wist je dat .... 

de leerlingen van klas 4 twee leerkrachten hebben: juf Katrien en meester Dirk. Super-cool!

onze klas een Superhelden-klas is?

de kinderen veel boeiende activiteiten doen? Dat zal je wel merken aan de foto's en filmpjes.

bosklassen

Op 14 en 15 september gingen we naar de Rimboe op bosklassen. Op het einde deden we free-podium, aten we lekkere spaghetti en bleven we slapen in de school. Het was superplezant!

een knappe tekst !

Onderstaande zinnen hebben Thalia en Billy-Jean gemaakt en voorgelezen op het free-podium van de bosklassen.                                            Ze mogen trots zijn op deze mooie woorden.

 

Wij samen willen zeggen hoe dankbaar we zijn. We hebben alle kleuterklassen samen beleefd en het 1ste, 2de en 3de leerjaar.                  We zitten al over de helft. Allemaal met moeilijke, gemakkelijke en verdrietige momenten. Maar dat mag!                                                  Want iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Het gaat niet om geld maar om liefde.  Geluk is als je erin gelooft!

Wij bedanken jullie voor de aandacht en jullie zijn voor altijd een toffe klas.

Vergeet niet: IEDEREEN HEEFT EEN EIGEN RECHT ! 

Sportdag!

Wat een afwisselende sportdag! We gingen hordenlopen, verspringen, voetballen, volksdansen, ... We speelden ook het spel "Eén tegen allen" tegen meester Willem. En raad eens... wij wonnen! :-)

joepie, waterpret !

Tijdens een lange week vol zon werd er ondanks de hoge temperaturen flink gewerkt in de klas. En dat verdiende een beloning. Kijk maar eens snel hier hoe de kapoenen van het vierde leerjaar verkoeling zochten.

meten  is  tof !

Tijdens de les wiskunde maken we niet alleen oefeningen in ons schrift. De kinderen mogen schatten en meten met verschillende meetinstrumenten zoals een weeghaak, een personenweegschaal, enz. ... Samen meten is interessant en leerrijk!

Overzicht van het schooljaar 2022-2023

Op het einde van het schooljaar leerden we nog hoe we een powerpoint moeten maken. We maakten zo per 2 (of per 3) een overzicht van het vierde leerjaar. Kijk je mee?

Dieuwke Luna En Louise
PowerPoint – 29,9 MB 74 downloads
Jana En Parwiz
PowerPoint – 5,9 MB 52 downloads
Jayden En Mathis
PowerPoint – 6,9 MB 61 downloads
Jayden En Mehmet
PowerPoint – 8,1 MB 44 downloads
Liam En Senne
PowerPoint – 13,5 MB 46 downloads
Lien En Iman
PowerPoint – 37,7 MB 41 downloads
Jolie En Noor
PowerPoint – 15,0 MB 77 downloads
Luis En Arven
PowerPoint – 28,2 MB 56 downloads
Ona En Lars
PowerPoint – 29,5 MB 58 downloads
Tuur En Nolan
PowerPoint – 6,7 MB 41 downloads

bosklassen op de rimboe    (filmpje !)

We trokken naar het bos om te spelen en te leren.

We leerden over camouflage, de voedselketen, zwerfvuil, enz. ...

Klik op de foto om het FILMPJE te bekijken.

toneel

Enkele kinderen staken op het einde van het schooljaar samen een toneel (zelfs met introdansje en bloopers) in elkaar. Ze bouwden met bambox een heuse stad en ze tekenden personages. Een dikke proficiat voor deze creatievelingen!

BIJEN  ZIJN  COOL !

Bert en Dorien kwamen in de school vertellen over bijen. Dat was heel interessant en ook belangrijk om te weten. Want bijen zijn enorm nuttig. Het was heel plezant want we deden een quiz, mochten honing proeven en kregen ook een krantje met weetjes over bijen.

Dank je wel Bert en Dorien. Nu weten wij: 'Zonder bijen geen leven!'

Op verkenning in Antwerpen

In de klas leerden we veel over Antwerpen. Natuurlijk was het superleuk om al die dingen ook in het echt te kunnen zien. We kwamen ook een aantal straatartiesten tegen. Er was zelfs een gitarist die speciaal voor ons muziek maakte zodat wij konden dansen. Geweldig!

schoolreis  naar  bokrijk

Beestig - water in ons dorp

We volgden in de bib de rondleiding "Beestig - water in ons dorp". Dat was heel erg interessant. We leerden over het verschil tussen de waterlopen vroeger en nu in Grobbendonk aan de hand van foto's. Bovendien leerden we met de teletijdmachine werken die in de bib staat. 

voedselkringloop 

We leerden over planten en dieren aan de hand van een cool computerspel. Dat was natuurlijk tof om te spelen maar ook bijzonder leerrijk!

Tweedehandsmarktje

In het vierde leerjaar leren we zoekertjes schrijven en reclame maken. Daarom openden we ons eigen webwinkeltje. We verkopen er speelgoed en boekjes die we zelf niet meer nodig hebben voor een prikje. De kinderen van alle klassen mochten voor de opening al eens komen kijken naar al onze spulletjes. Zo konden we ervaren hoe het voelt om een echte verkoper te zijn.

als  ik  de  baas  zou  zijn ...

van België zou ik Klim-Op Grobbendonk de beste school van België maken. Ik zou meester Dirk arresteren voor de moord op coole Marcel. En het paleis van Brussel naar Grobbendonk verplaatsen. Grobbendonk wordt dan ook een stad. En dus de hoofdstad. 

In Grobbendonk komt er een amfitheater met de naam Gobindonk. 

Vrijdag wordt frietjesdag. En vanaf nu zijn meesters alleen turnmeesters. Iedereen van Grobbendonk krijgt een porsche. En ook € 1000. Elk kind krijgt een gratis telefoon, ook geen toetsen. Kinderen zijn de baas. En de koning. Elk kind krijgt een heel heel heel heel coole robot, een jongen of een meisje. 

Als je jarig bent, mag je in het paleis komen slapen. In België krijgt iedereen onderdak en verwarming. Iedereen krijgt ook een school. De koning geeft les op school in klas 4. Elke donderdag kan je vragen komen stellen aan de koning.

Ik wens jullie een heel fijn leven en nog veel geluk. 

                                                                                                                             door Liam Franckx

 

 

 

van Grobbendonk dan zouden alle leerkrachten van de scholen van Grobbendonk ontslagen worden. En zouden de kinderen de leerkrachten zijn voor de volwassenen. Als twee grote mensen samen zijn, worden ze geschorst! 

Dan zullen alle huizen van snoep gemaakt zijn die alleen ik lekker vind. Enkel de kinderen mogen er van eten. Een net geboren baby moet een gram van dat snoep eten. Anders mag ik hem een naam geven! 

Dieren die mogen hier vrij rondlopen. Je moet altijd als je een dier tegenkomt die een kg voer geven. Als je het niet hebt, neem je het mee naar je huis en laat je het van je snoephuis eten.

Ik zou luisteren als ik jou was. Want ik ben een strenge baas!

                                                                                                                            door Noor El hor

Leren  over  hoofdletters

We deden een quiz over Afrika. Tijdens de quiz leerden we over hoofdletters. Samenwerken en overleggen is leerzaam en tof.

Symmetrische maskers en brillen

We leerden over symmetrie. Daarom gingen we symmetrische maskers en brillen knutselen. Kijk maar eens hoe goed ze gelukt zijn! Kan je ons nog herkennen?

Wafels bakken

Als afsluiting van ons WO-thema bakten we wafels in de klas. In groepjes wogen we alle ingrediënten af en maakten we het deeg. En daarna kon het bakken beginnen. Mmmm... wat smaken zelfgebakken wafels lekker!

Carnaval

Herken jij deze kapoenen?

Mikado  dans

Tijdens een les van MIKADO mochten de leerlingen improviseren en zelf dansjes maken. Dat vonden ze geweldig boeiend!

project  water

We maakten een lied voor het jaarproject.

We schreven haiku's om te gebruiken in ons lied.

In het filmpje zie je ons oefenen voor een toonmoment in de turnzaal. 

meten  is  weten

Met potjes, bekertjes, flesjes en spuitjes leerden we over cl en ml. Dat moet natuurlijk heel nauwkeurig gebeuren.

INTERVIEW VAN EEN JEUGDAUTEUR

De opa van Ona is een jeugdauteur. Hij kwam naar onze klas en vertelde over zijn boeken en over hoe deze tot stand gekomen zijn. Heel erg interessant! Bovendien kregen we van hem een hele stapel boeken om onze klasbibliotheek aan te vullen. Daarin wordt nu gretig gelezen!

een  archeoloog  in  de  klas

We leerden om een interview af te nemen. We stelden vragen aan de mama van Liam en Nathan. Dat was heel boeiend!

Kerstknutsels

Knutselen doen onze kapoenen heel graag. Voor Kerst toverden we een wijnfles om tot een kerstman, een sneeuwman, een rendier of een pinguïn. 

Sinterklaas

Van Sinterklaas kregen we hele leuke spelletjes om mee te spelen in onze klas. Want samen leren is belangrijk, maar samen spelen zeker ook!

Herdenking 11 november

Om het einde van de oorlog te herdenken, gingen we naar het monument op het Astridplein. Alle vierde leerjaren van de scholen uit Bouwel en Grobbendonk waren daar en elke klas had iets voorbereid. Wij zongen het vredeslied en Lien en Noor begeleidden ons op hun dwarsfluit.

Daarna gingen we met de bus naar het militair domein. Daar "drilden" enkele soldaten ons en we mochten zelfs in legervoertuigen zitten. Er was ook een soldaat die ons vertelde over de eerste en de tweede wereldoorlog. Een boeiende namiddag dus!

 

We leren over Grobbendonk

Tijdens de lessen WO leerden we veel over ons eigen dorp. Zo maakten we een rondrit met de bus langs belangrijke plaatsen, we gingen op bezoek in het gemeentehuis, we interviewden onze burgemeester,... Om dit thema af te sluiten, maakten we ons eigen filmpje om Grobbendonk voor te stellen. Kijken jullie mee?

Spreekoefening

We verzonnen een land en maakten daar gekke wetten voor. Nadien stelden we deze wetten voor aan de andere kinderen. 

Kijk eens hoe goed Luis dat kan!

zwerfvuil-actie   in  het  bos

We wandelden naar de Rimboe. Onze meester vertelde nog eens over de Romeinen. Die woonden 2000 jaar geleden op die plaats.

Er stonden prachtige paddestoelen in het bos. Wat een mooie natuur!

Er lag enorm veel zwerfvuil langs de Vorselaarse Baan. Met grijpstokken en wegwerphandschoenen ruimden we het vuilnis op.

wiskundewedstrijd

De leerlingen oefenden om een reeks bewerkingen snel op te lossen.

De winnaars wonnen een trofee.

Maar iedereen kreeg een lekkere troostprijs!

IMPROVISEREN

De leerlingen gingen met juf Cathy improviseren. Hier zie je het opwarmertje.

whizzkids

Ook onze klas doet mee met Whizzkids. Dat is een wedstrijd waar veel Vlaamse vierdeklassers aan deelnemen.

We lossen gemakkelijke en moeilijke vragen op door te zoeken op internet; echt spannend!

brainstorm

Samen nadenken en discussiëren over een onderwerp in een groepje...

sportdag  is  cool !

Op bezoek in het gemeentehuis

We kregen een rondleiding op het gemeentehuis. Bovendien namen we een interview af van onze burgemeester.

Op uitstap door Grobbendonk

We bezochten de historische plekken in Grobbendonk zoals de watermolen, De Kasteelhoeve en De Leeuw.

hip hip hip, hoera!

We vieren de jarigen in onze klas. In september was Luna onze 'Birthday girl'. Proficiat, Luna!

arsema is een superheld!

Arsema komt uit Eritrea. Ze is sinds vorig jaar in ons land. Ze kan al lezen en mooi schrijven. Ze maakt ook graag moeilijke puzzels.

Samen leren

We leren ook in duo of met een groepje leerlingen. Hier oefenen we het digitale uur per 2.

Meten om te weten

We leerden over g en kg. Samen wegen; erg leuk en leerrijk.

Foto's  van  schooljaar '21-'22

Op schoolreis naar het mijnmuseum in Beringen en de speeltuin van bokrijk

In het mijnmuseum nam een gids ons mee in de oude mijngebouwen. Zo kwamen we superveel te weten over het beroep van de mijnwerker. Heel interessant!

Naast de mijngebouwen is een terril omgebouwd tot avonturenberg, waar we naar hartelust konden spelen. Helemaal boven heb je ook een fantastisch uitzicht.

En de speeltuin van Bokrijk maakte deze dag helemaal tot een succes. :-)

bekijk  hier  een  filmpje  !

Ieder schooljaar gaan we op bosklassen.

Hier vind je ons filmpje!  https://youtu.be/yI8kRtBiGQY?t=9

sportdag - Bekijk onze powerpoints!

Wat hebben wij toch geïnteresseerde kinderen! Ze vroegen er zelf naar om een powerpoint te leren maken.

Natuurlijk hebben we hen dan een paar basisprincipes bijgebracht, waarna ze in groepjes zelfstandig aan de slag gingen.

Kijk maar eens wat voor knappe verslagen van onze sportdag ze gemaakt hebben!

Tip: Speel de powerpoint af als een diavoorstelling, want de kinderen hebben ook voor leuke overgangen gezorgd :-)

Sportdag Famke En Lotte
PowerPoint – 5,0 MB 251 downloads
Sportdag Hanif En Kyirtan
PowerPoint – 12,5 MB 266 downloads
Sportdag Jack Mackenzie En Aleks
PowerPoint – 7,1 MB 252 downloads
Sportdag Lenka Hanika En Renee
PowerPoint – 10,9 MB 251 downloads
Sportdag Linde Alphia En Shawn
PowerPoint – 9,4 MB 259 downloads
Sportdag Xari Nathan En Jarne
PowerPoint – 2,2 MB 235 downloads
Sportdag Oubay Gaelle En Briek
PowerPoint – 5,7 MB 265 downloads
Sportdag Zane Lander En Thomas
PowerPoint – 3,3 MB 242 downloads

Scholenveldloop

Wist je dat wij met onze klas wel 3 medailles hebben behaald? 

Speuren in de berm

Bij WO leren we over planten en dieren in de berm. Daarom gingen we op speurtocht. 

Bezoek aan het militair domein

Wij hadden weeral geluk en mochten het militiar kamp bezoeken. We leerden in de houding staan, mochten in legervoertuigen zitten en zelfs oefenen aan de toestellen waarop de militairen trainen. We kregen ook een hele boeiende uitleg over de verschillen tussen wereldoorlog I en II. Een geslaagde namidddag!

Paashazen 

In onze klas zijn er ongelooflijk creatieve kinderen. Dat hebben ze weer eens bewezen bij het knutselen van deze paashazen.

Provincies inoefenen

We leerden over de provincies. Om ze in te oefenen, speelden we een leuk spel.

Een zusje voor Alphia

Alphia werd opnieuw grote zus. Proficiat aan de hele familie met de geboorte van Alba-Lee!

Wereldwaterdag

Op 22 maart was het de jaarlijkse WereldWaterdag. De Vlaamse Milieumaatschappij nodigde onze klas uit voor een uitleg over de fauna en flora van de rivieren de Kleine Nete en de Aa. We bestudeerden ook de Chinese wolhandkrab. De leerlingen vonden het super-interessant!

project voertuigen 

De racemuis van onze school vond onze mobiel wel cool! Tjoeke tjoeke tuut tuut!

Kijk hier naar het filmpje:https://youtu.be/MRSjndPKof4?t=3

 

boezemvriendinnen !

Alphia en Lotte zijn goede vriendinnen. Bekijk het toffe filmpje hier:   https://youtu.be/ctW-I0Xcy68?t=6

voetgangersexamen

Op maandag 14 maart deden de leerlingen hun voetgangersexamen. Ze waren een beetje zenuwachtig maar iedereen was geslaagd.

Alle kinderen kregen een diploma van de directie. Ze waren heel fier!

Carnaval

Met carnaval waren wij heel tof verkleed. Kijk maar!

In onze klas mochten de kinderen hun talenten tonen tijdens het free podium. Sommige kinderen presenteerden een quiz, een groepje ging beatboxen, anderen deden een dans. Er was zelfs een dj-set in onze klas, waarbij we ons helemaal konden uitleven. Supertof!

 

Toneel

We gingen naar de voorstelling "Dummies" kijken in het Schaliken in Herentals. We leerden ook over de verschillende delen van een theaterzaal.

Tekenen

De leerlingen van het vierde leerjaar hebben veel fantasie en tekentalent. Kijk en geniet van hun monsters!

De leerlingen kiezen vaak zelf wat ze willen doen zoals landen & volkeren bestuderen, over dieren leren en op de gitaar tokkelen!

Wij luisterden tijdens de herdenking van de Wapenstilstand naar de speech van schepen Brent Wouters. Daarna zongen we het vredeslied 'Do it now!' Hier kan je het bekijken. https://youtu.be/JWmYGRzwScc?t=28

De kinderen leerden tijdens een les 'Bewegen op muziek' over ritme en cadans. Ze vormden twee 'stoute' straatbendes die het tegen elkaar opnamen (West side story) .

En dat was héél leuk; kijk maar! 

https://youtu.be/CKg0xw-HQto

Opdrachten uitvoeren op een kaart is boeiend. 'Langs welke gewestweg rijdt men van Bist naar Achterdonk?' enz. ...

We verzonnen zelf een land en maakten er wetten voor. Als koning van ons land, stelden we de wetten voor aan onze klasgenoten. Dat deden we met heel veel expressie, zoals je ook op de foto's kan zien.

De hond Thor kwam op bezoek in onze klas, samen met zijn baasje. We kregen uitleg over hoe je een hond moet verzorgen en we leerden de lichaamstaal van een hond beter begrijpen. Heel interessant!

De verkenning van Grobbendonk en zijn rijke geschiedenis viel een beetje in het water. Toch bleven onze leergierige leerlingen nieuwsgierig en enthousiast. De schandpaal, het grote rad van de watermolen en de ruïne van OLV Ten Troon zijn uiteraard de moeite waard!

In de methode MIKADO staan vele boeiende activiteiten. Bewegen op klassieke muziek was grappig en leuk om te doen.

Omdat wij in het vierde leerjaar leren over onze gemeente, gingen we ook op bezoek in het gemeentehuis. We namen zelfs een interview af van onze burgemeester.

Voorwerpen meten met allerlei meetinstrumenten zoals weeghaak, personenweegschaal en balans is superleuk !

We keken naar schilderijen van Jackson Pollock. Dat inspireerde ons om te gaan experimenteren met heel veel materialen zoals wasco, verf, houtskool, ...

Om de verjaardagen in onze klas niet te vergeten, hebben we een verjaardagskalender in onze klas met leuke foto's. Kijk maar.

In het vierde leerjaar sluiten we de week meestal af met een uurtje keuzebord. Het is voor de kinderen een ideaal moment om hun talenten te tonen.

foto's    van  schooljaar  '20 - '21

Voor moederdag knutselden we met papier maché onze eigen kommetjes/bekertjes. We maakten ook een puzzel met een speciale boodschap voor onze mama erop. Wat hebben we ons hiermee geamuseerd!

Sinterklaas bracht ons dit jaar Kapla-blokken. Enkele jongens maakten hiermee samen een prachtig kunstwerk.

We leerden over bekende Belgen aan de hand van een aangepaste versie van het spel "Wie is het?".

We maakten zelf foto's met een kader rond.

We verzonnen en tekenden per 2 een korte strip. Hier zie je enkele mooie fragmenten van onze grappige tekenverhalen.

We oefenden de Belgische provincies met een spel. Daarbij moesten we proberen om zoveel mogelijk provincies te veroveren door vragen juist te beantwoorden. Superleuk, én heel leerrijk!

In onze klas zijn er verschillende straffe muzikantjes!