Thema : Winterpret ❄❄❄

We hebben een ijsbeer geschilderd, een sneeuwbal geschilderd met lijm - water en verf, een sneeuwman getekend en er attributen op gekleefd, dezelfde sneeuwmannen gezocht en gekleurd, de ontbrekende kledingstukken gekleurd, wintertrui versierd met stukjes stof en pomponnetjes, voorwerpen gezocht met tangetje uit kommetjes met namaak sneeuw.

Thema : feestlichtjes in het donker.

Marlon, Seppe en Ryan waren jarig!

Onze kleuters hebben met vingerstempels in een ballon gestempeld, dezelfde ballonnen gezocht in de kerstboom en twee dezelfde kerstbomen gezocht. Onze kleuters hebben ook kerstboom geknutseld en een pakje geschilderd.  We versieren kerstbomen met klei en geven kleur aan onze tekeningenzakjes. De kleuters boetseerden kerstballen voor in de kerstboom en versierden kerstbomen met steeknagels en pomponnetjes. We kleefden ook kerstballen in de kerstboom. We leerden een liedje over lichtjes overal en genoten van leuke Kerstliedjes. De laatste dag voor de vakantie hebben we lekkere pannenkoeken gegeten met juf Vicky, jammie! Een gezellige periode in ons klasje!

 

Schrijfdans 

Sinterklaas en zijn Pieten op bezoek in onze school

Thema : Sint en piet

Onze kleuters hebben een pietenmuts gemaakt, gekleefd in de baret van zwarte piet. We hebben ook een brief geschreven naar Sinterklaas en deze samen met de peuters van Vicky gaan posten. De kleuters hebben een stoomboot geschilderd, op een werkblad de zwarte pieten gezocht en Sinterklaas zijn kleed gekleefd. En onze kleuters verkleden zich in Sinterklaas. Kei leuk! 

Clara was jarig, hiep hiep hoera!

Thema : schoenen

Wij hebben van onze schoenen toverschoenen gemaakt, dezelfde paar schoenen gekleurd, zoeken welke schoenen in de dozen pasten en heel leuk rondstappen in grote schoenen. We stempelden voetstappen met verf en echte laarzen, naaiden met veters en speelden een memoriespel. Onze voetjes konden niet meer stil blijven staan met het liedje 'Schoenen om te dansen'. Zo stapten, dansten, sprongen, trippelden, liepen,... we door deze leuke week!

Thema: prinsen en prinsessen.

Kroon knutselen, prinses een kleed geven, kasteel schilderen en dezelfde kronen zoeken.

Onze prinsen en prinsessen.

Thema: bibber bang.

We hebben een place mate gemaakt, spin opgevuld met verf a.h.v. een kam, pompoen gekleurd, zoek hetzelfde spookje, ...

Liz was jarig, hiep hiep hoera!

Guy's verteltent: Brutale Bertus

Oscar was jarig, hiep hiep hoera!

Thema: herfstpret.

Herfstmateriaal zoeken en waarnemen, herfstboom stempelen met onze handen, herfstblaadjes stempelen, egel stekels geven, zoek hetzelfde blaadje en eikels leggen tot aan het mandje, schrijfdans, kleven in appel of peer, vpuwdruk van peer en kabouter bij zijn paddenstoel kleven.

Thema: ik zit in het bad ... alles nat.

Waarneming van geurtjes uit de badkamer, tekenen met tandpasta, waterdruppels stempelen met de vingers en eendjes kleven in het bad, eendjesspel, popjes wassen, kleven met papiertjes 'Ik zit in bad' en een leuke Tik Tak gekeken!

Thema: alles heeft kleur.

Thema: soms ben ik wel eens blij, bang, boos, verdrietig.

Verjaardag Mathis en Lode.

Stappen trappen op de strapdag.

Thema: mijn teddybeer.

Verjaardag van Amelie en Lenthe.

Thema: mijn vriendjes en ik.

Dit zijn al onze kleuters van de klas. Te beginnen met Louise - Ryan - Marlon - Lode - Emilia -Jax - Hani - Seppe - Lenthe - Siebe - Oscar - Viktor - Emily - Niel - Fenna - Mathis - Clara - Liz - Amelie - Louis.