Foto's en weetjes

Viktor was jarig!

Festival. Super leuke dag!  Springkasteel, eendjes vissen, schminken, bellen blazen, blikken omgooien, krijten, bouwen met grote blokken, reuze vier op een rij, werpspelen. Frietjes  en ijsjes eten. Alles betaald door onze ouderraad. Bedankt!

Vervolg thema Vakantie

Fenna is jarig in de vakantie. We vierden haar vandaag in ons klasje. Ze kon er zelf helaas niet bij zijn want ze was ziek. Toch maakten we voor Fenna een filmpje zodat we haar een beetje konden opvrolijken!

En natuurlijk kregen we van Fenna ook een lief berichtje terug. Veel beterschap, Fenna!

Emilia is jarig in de vakantie, daarom vierden we haar nu al in ons klasje!

Louise is jarig in de vakantie, daarom vierden we haar nu al in ons klasje!

Thema: vakantie.

Het schooljaar loopt stilaan op zijn einde. De grote schoonmaak is volop bezig in de klas. Dus de vakantie nadert.

We zijn al volop aan het praten van de vakantie, wat gaan we allemaal doen onder de vakantie, gaan we op verlof, ...

Maar werken doen we ook nog hoor. We vertellen een verhaal met prenten, leren een versje, verhaaltjes voorlezen. Knutselden een vlieger, tekenden bollen ijs op een hoorntje volgens opdracht. We deden ook de schrijfmethode van "krullenbol" van zon, zon, zon en boetseerden met de plasticine op de kleikaarten van de zon ( krullenbol ). De kleuters knutselde een zonnepet en lieten de zon stralen.

Klaswissel

Vrijdag voormiddag mochten al onze kleuters eens wisselen van klas! Omdat we volgend schooljaar weer naar een nieuw klasje gaan mochten onze vriendjes al eens gaan ontdekken. De lieveheersbeestjes gingen spelen bij juf Debby in de chalet. Dat was natuurlijk super leuk!

Vervolg thema Grote schoonmaak 

Bezoek brengen aan de boerderij in Herenthout. 

Thema: grote schoonmaak.

Het einde van het schooljaar komt dichterbij en dus beginnen we aan de grote schoonmaak in de klas. 

De kleuters vinden het fijn om mee speelgoed te helpen afwassen. We kleefden sponsjes in de emmer naargelang dat er bolletjes in de emmer stonden, schilderden de kleedjes aan de waslijn, leerden een versje. Speelden een spel met de kledingstukken aan de waslijn te hangen volgens de opdracht. Verhaaltjes voorlezen en verhaal aan de hand van prenten.

Vervolg thema Mjam mjam lekker eten

We knutselen frietjes met mayonaise en ketchup en onze vriendjes konden spelen met het ijssalonnetje. In de kring was juf Jolina helemaal vergeten de tafel te dekken voor een feestje! Waar hoort het bord? En het bestek, waar moet dat? En eet je taart met een lepel of een mes? Wat moeilijk! Onze slimme vriendjes konden haar natuurlijk uit de nood helpen.

We maakten bananenmilkshake en popcorn want vrijdagnamiddag was het tijd voor cinema in de klas! Mmmm lekker! Ooh ja, we hadden ook een nieuw liedje geleerd: 'Op, op, alles is op' van Samson en Gert. 

Thema: mjam, mjam, lekker eten.

Onze kleuters vertelden wat ze allemaal graag aten, een verhaaltje voorlezen, sorteren van bestek, hetzelfde eten met elkaar verbinden op een blaadje en de rekken van de bakker juist hetzelfde maken als het voorbeeld bovenaan

Mooi weertje!☀️

Thema De zoo (deel 2)

Gezonde voormiddag. Met dank aan de ouderraad en alle vrijwillige helpers!

Thema: de dierentuin.

Weer een heel leuk thema.

We speelden met de poppenkastpoppen van de dierentuin, speelden met de dierentuin van duplo, leerden een versje aan, knutselde het hoofd van een leeuw, gaven de leeuw manen. De verhalen van de dierentuin vonden we ook fijn. De kleuters gaven de zebra ook strepen,  verbonden de dieren met hun schaduw en kleefden de giraffen van klein naar groot.

Thema: de boerderij.

De uitstap naar de boerderij hebben we nog te goed.

We speelden met de boerderij, leerden een liedje aan, verhalen voorlezen, puzzels maken van de dieren, stempelen in varken, dieren verbonden met hun mama, ontbrekende koppen op dieren kleven en dieren sorteren met vooraanzicht, zijaanzicht en achteraanzicht.

Thema: joepi ik beweeg.

Wat zijn we sportief deze week. Sportdag, bewegen, versje en liedje aanleren. Verhalen voorlezen, medaille knutselen, bal in verschillende kleuren kleuren, ballen stempelen en werkblaadje maken.

Thema: mijn huis.

Wat hebben we kunnen vertellen waarin we wonen, welke kamers er allemaal in ons huis zijn. We leerden een versje, verhaaltjes voorgelezen, huizen gebouwd met allerlei soorten blokken. We stempelden een muur met blokken, kleefden het juiste materiaal bij de juiste werkman, kleurden een huis in roos of blauw volgens de opdracht en gingen we vingerverven: de voegen van de muur.

Thema: moederdag.

Deze week gaan we onze mama's eens extra in de bloemen zetten. 

We hebben een cadeautje geknutseld, bloemen gestempeld, verhaaltjes voorgelezen, materialen van mama en papa gesorteerd, de kralen van een parel met elkaar verbonden.

Met waterverf schilderden we ons versje voor mama en we konden kleurplaten kleuren met wasco, potlood en stift. Onze vriendjes maakten hele mooie en lange kettingen met kralen. We speelden een lottospel met de handtassen van mama en deden ook een oefening waar we even moesten nadenken wat er in de handtas van onze mama's zat. Een fiets? Een boormachine? Maar nee juf!
Lieve mama's, we wensen jullie een heel fijne Moederdag toe! Want onze mama is de liefste! ❤ Geniet ervan!

Thema: kriebeldiertjes.

Wat zitten er deze week kleine, gekke diertjes in onze klas. Daar gaan we weer veel mee doen. Verhalen vertellen, versje aanleren, kriebeldiertjes zoeken in kommetjes, lotto spelen, grassprieten schilderen tussen kriebeldiertjes, werkblaadje maken, schrijfmethode van "Krullenbol" bijtje knutselen.

Er stond een nieuwe ontdekdoos met potjes, loepen en kriebeldiertjes in de klas. Onze vriendjes gingen er meteen mee aan de slag. We stempelden een bijenkroon met bubbelplastic, bzzzzzz! Er was ook een kleurenspelletje met blaadjes en kleurbeestjes en het vlinderspel van Elefun.
Op vrijdag stonden er plots bakjes en potjes in onze klas. Karine (zorgt voor het onderhoud van onze school) had haar kriebelhuisdieren meegebracht, kleine, grote en reuze beestjes! Afrikaanse reuzeslakken en hun baby'tjes, meelwormen, krekels, sprinkhanen, kakkerlakken, een miljoenpoot en zelfs wandelende takken met hun baby'tjes! Heel erg bedankt Karine! Deze ervaring zullen onze vriendjes niet snel vergeten!

Vervolg Thema Bloemenfeest

We leerden heel wat over bloemen en planten. Op donderdag stond er een kastje in onze kring met 5 schuifjes. In elk schuifje zat iets in rond bloemen en planten, hoe we moesten zaaien, hoe we plantjes moeten verzorgen EN dat we zelf onze eigen groentjes en fruit kunnen laten groeien. We konden in het laaste schuifje proeven van lekkere aardbeien, sla vers uit de tuin van de papa van juf Jolina, en worteltjes. Mmmmm! Nadat we alle schuifjes hadden open gedaan gingen we aan de slag met het stappenplan om te zaaien, dat plakten we in de juiste volgorde op een kroon. Onze vriendjes speelden met de plasticine, konden oefenen met schrijven op bloemenschrijfkaarten en zochten bloempjes tussen het gras met pincetten.