Foto's en weetjes

Natuur en wetenschap

Meester Sam van Natuur en Wetenschap is twee workshops komen geven in onze klas. Tijdens de eerste workshop leerden we over bloed. Hoe werkt het, hoeveel bloed hebben we,... We bekeken allerlei dingen onder de microscoop. De tweede workshop ging over moeder Aarde. Hier maakten we kennis met de kleinste en grootse delen van de aarde. Tot slot mochten we zelf koralen maken. 

We maken een bibberspiraal

Omdat ook ons schoolbezoek naar het VTI te Zandhoven niet kon doorgaan, zorgden zij voor een activiteit voor ons zodat we met de verschillende studierichtingen konden kennis maken. Hieronder zie je onze fantastische bibberspiraal.

OVSG-toets Muzische Vorming

Voor onze praktische proef ovsg moeten we een nieuwe tekst op een bestaand liedje zetten. We kozen voor het lied: "De allereerste keer" van Rita Deneeve. Voor ons wordt het "De allerlaatste keer". Tijdens de proclamatie zullen jullie het resultaat kunnen horen. We moesten hiervoor ook onderzoeken hoe geluid werkt. Vandaar deze proeven. Zo kunnen we zelf zorgen voor de gepaste begeleiding bij het lied. 

HOEKENWERK WO

Voor WO test de juf een nieuwe methoden uit: WOUW. In dit thema leren we over het weer. We mogen allerlei proefjes doen om te leren over luchtdruk. Of hoe de regen ontstaan. Het is super leuk om dit in een klein groepje te ontdekken. 

Hoekenwerk wiskunde

Om alle leerstof nog eens te herhalen, hebben we een hoekenwerk rond meten, wegen en inhoud gedaan. 

Technologie gegeven door twee leerkrachten van de vesten

We maakten kennis met het programmeren van robots. Ze konden onze naam tonen, smileys laten schijnen,... Het was een zeer leerrijke opdracht. 

Franse nales

Tijdens de Franse nales op maandag proberen we op een leuke manier de leerstof te herhalen. We doen dit vaak aan de hand van spelletjes. Hier moesten we de raden waar een persoon stond. Ieder van ons had een stratenplan van Parijs. Eén van de twee zette een mannetje ergens op het plan en moest in het Frans de route beschrijven. De andere moest op zijn/haar plan aanduiden waar de persoon zich bevond. 

Virtueel bezoek KVRI VORSELAAR

We hadden een online schoolbezoek met het KVRI. Ze toonden ons filmpjes over hun school. We maakten ook kennis met oud-leerlingen van onze school. Aan hen konden we ook enkele vragen stellen. 

Dikke truiendag

Omdat onze spelletjes rond Dikke Truiendag niet konden doorgaan wegens corona, hadden de Moskes een nieuwe opdracht voor ons. We moesten voederhuisjes knutselen voor de vogels. Kijk hieronder maar eens naar ons resultaat. 

Pyjamadag Bednet

digitaal schoolbezoek KVRI

Omdat door corona de schoolbezoeken jammer genoeg niet kunnen doorgaan, proberen de middelbare scholen ons toch een kijkje te laten nemen in hun school. Afgelopen vrijdag hadden we een online infomoment van het KVRI. Ze stelden eerst de school voor d.m.v. een presentatie. Hier kwam ook een oud-leerling, Michelle Verbeeck, aan het woord. We kregen zo een goed zich over hoe het er in het KVRI aan toe gaat. Nadien mochten we vragen voorbereiden voor het interview dat we met eerstejaars leerlingen hebben. In het groepje dat we mochten interviewen zaten Cruz en Thomas van vorig schooljaar. Het was heel leuk om aan hen vragen te kunnen stellen.

Carnaval in het zesde leerjaar

Op 12 februari was er in onze school een coronaproef carnaval. Ondanks alle maatregelen hebben we een leuke dag gehad. Iedereen was leuk verkleed. Hieronder zien jullie de foto's. Thibeau staat er met een diploma op. Hij had de meeste juiste antwoorden op onze quiz.

 

Een stopmotion kent geen geheimen meer voor ons.

Neem maar eens een kijkje naar onze resultaten

We knutselden sneeuwmannetjes

Merry Christmas

VROLIJKE FEESTDAGEN

We kregen de opdracht van onze werkgroep feesten om een filmpje te maken voor de ouders met een kerstboodschap. Omdat tiktok helemaal in is bij onze zesdeklassers, hebben we voor jullie tiktokfilmpjes gemaakt. Hieronder het resultaat. De tiktoks zijn verwijderd omwille van Sabam. Onze kerstboodschap kan je nog beluisteren.

GITHO NIJLEN

Twee leerkrachten van het GITHO Nijlen bezochten onze klas om ons info te geven over studierichtingen.  Wegens corona moest dit buiten. Jammer genoeg lukte hierdoor enkele proefjes niet. We hadden toch een leerrijke namiddag.

De Sint op bezoek in het zesde

Wetenschapsbattle 2020

Omdat we dit jaar niet naar de wetenschapsdag konden gaan in de Vesten te Herentals hebben we meegedaan met de verkiezing van de wetenschapper van 2020. Dit was een live-uitzending, gepresenteerd door Maureen van "De Helden". Na de uitzending moesten we kiezen welke wetenschapper er de beker zou krijgen. Jammer genoeg heeft onze eerste keuze niet gewonnen, maar de winnares Ruth Styfhals, had zeer interessante dingen over octopussen te vertellen. Ook de experimenten die op het einde van de show uitgezonden werden, waren magnifiek.

 

Andy Warhol

We maken een kunstwerk van onszelf naar het voorbeeld van Andy Warhol

 

SPORTDAG

 

Sportdag in het zesde. We hebben ons weer enorm geamuseerd. Juf Chris zorgde voor uitdagende activiteiten. Neem zelf maar een kijkje.

VERKEERSPARK