Sportklassen Dag 3

Sportklassen Dag 2

Sportklassen Dag 1

Dank aan de familie Vissers en 't Eikenschranske voor de boerengolf, ijsjes, drankjes,... πŸ„πŸπŸ“πŸ¦

Twee keer PRIJS voor Matheo! πŸ₯‡πŸ† Na een medaille op de scholenveldloop, nu ook gewonnen met de hockeywedstrijd.

Scholenveldloop πŸ†πŸ₯‰

Sportdag! πŸ†βš½οΈπŸ€πŸˆπŸ“

Smullen van de gezonde voormiddag! Bedankt ouderraad! πŸŽπŸπŸŠπŸ“πŸ‡πŸ‰πŸŒπŸ«πŸπŸ₯­πŸ‘πŸ’πŸ₯

OVSG tableau vivant

VTI Zandhoven 

Boekenrestaurant πŸ“š

Verkeerspark πŸš¦πŸš— 🚲

Bezoek aan Kosh

Carnaval!

πŸ‘‘ prins en prinses 2022

Klaar voor het middelbaar? KVRI kennismaking!

Secret Valentine ❀️

Op weg naar het middelbaar: Githo Nijlen

Trotsmoment Kijker 2 taal

In kijker 2 van onze taalmethode werkten we rond instructieteksten. Gedurende het thema maakten we kennis met buitenspelletjes. Als kers op de taart mochten we een hele namiddag onze spelletjes spelen met de kinderen van de derde kleuterklas. Dit ging niet zomaar. Eerst hebben we gebrainstormd wat we allemaal nodig hebben om zo'n namiddag in elkaar te boksen. Dan hebben we spelletjes gekozen die haalbaar zijn voor kinderen van 5 jaar. Ten slotte maakten we een spelfiche waarop de speluitleg geschreven stond.

Het was een actieve, leuke namiddag waar zowel wij als de kinderen van de derde kleuterklas van genoten hebben. 

Wetenschapsdag De Vesten in Herentals

Op 22 oktober zijn we naar Herentals geweest. Gelukkig hadden we enkele enthousiaste ouders die ons met de auto wilden vervoeren, anders waren we kletsnat geworden op de fiets.

We maakten hier kennis met allerlei wetenschappelijke activiteiten. Als eerst moesten we in de turnzaal onze conditie onder de loep nemen. Daarna zijn we naar het houtatelier gegaan waar we een tol gemaakt hebben. Vervolgens hebben we onze boterhammen opgegeten en in de namiddag stonden er nog 3 workshops op het programma. Als eerst hebben we een wiskundige escape-room gedaan. Gelukkig konden we binnen de tijd ontsnappen. Daarna hebben we een economisch spel rond slogans en logo's gedaan om te eindigen met een voorstelling van de Nederlandse stichting van Leidse natuurkundestudenten RINO . Deze mensen geven op een speelse manier uitleg rond stikstof. Ze koelden allerlei materialen af en warmden ze weer op. Het was echt verbazend wat we zagen. Bekijk hieronder de foto's maar van onze fantastische uitstap. 

erfgoeddag priorij ten troon

Vrijdag 8 oktober bezochten we priorij Ten Troon in Grobbendonk naar aanleiding van de erfgoeddag. We kregen hier een boeiende uitleg door de mama van Nathan en Liam van onze school. We leerden over het ontstaan van de priorij, de graven, de fresco. Ook kregen we zelfs een stukje muziek van die tijd te horen. Het was een leerrijke uitstap. 

sportdag

Donderdag 7 oktober was het zover. Onze eerste sportdag van dit schooljaar. Als eerste reden we met de fiets naar "DE CHALET". Hier kregen we een initiatie in tennis en padel. De trainers leerden ons de knepen van de sport aan de hand van allerlei spelletjes. 

's Middags fietsten we naar de sporthal in Bouwel waar we allerlei activiteiten mochten doen via een doorschuifsysteem. Ook het Kubspel behoorde tot de activiteiten. 

Het was weer een fantastische sportdag!

Schminken zodat een emotie duidelijk wordt.

Tijdens de les Muvo moesten we duidelijke emoties weergeven met ons gezicht. Onze partner moest met zwart en wit proberen deze emotie te versterken. Dit was zeker geen gemakkelijke opdracht! Kijk maar eens naar de foto's. 

Welkom in het zesde leerjaar

We zitten in ons laatste jaar van de lagere school. Een heel speciaal jaar. Dit jaar zijn we de grootsten, volgend jaar zijn we terug de kleinsten. 

Dit schooljaar gaan we ons voorbereiden op de stap naar het middelbaar. Er wordt veel aandacht besteed aan leren leren. We krijgen veel werk dat we moeten leren plannen. In het zesde gaan we ook verschillende scholen bezoeken om zo kennis te maken met de  richtingen die er in het middelbaar zijn.  Zo  kunnen we in de loop van het tweede trimester een juiste studiekeuze maken. 

Het hoogtepunt van dit schooljaar is natuurlijk onze tiendaagse sneeuwklassen naar Boden te Oostenrijk. 

Ik ben er helemaal klaar voor en heb er heel veel zin in! Hopelijk jullie ook!

juf. Reinhilde