Onze 'schoolkiekjes'


Strapdag

 


Schooljaar 2022-2023

 

Guy's Verteltent kleuters

Meester Guy kwam nog eens langs bij de kleuters met zijn Verteltent! Deze keer had hij het verhaal 'Doe zoals ik, Max' voor ons meegebracht. Een verhaal over pesten en jezelf verdedigen. 

MOS-ACTIE

In mei deden de MOSkes een actie met de (groot)ouders. Ze testten hun kennis van het verkeer. Dat vonden ze natuurlijk heel plezant!

Geluksvogeltjes in klas 1 en 2

 


Vrijdag 21 april 2023 Wat is het leven fijn als de zon schijnt!


Jeugdboekenmaand

 

De maand maart is jeugdboekenmaand! Ook op onze school zetten we boeken graag in de kijker.
In de derde graad wordt er morgen gestart met een leuk spel waarbij de leerlingen de hele maand verschillende opdrachten krijgen rond boeken. Op het einde van de maand kunnen ze hiermee een leuke verrassing verdienen.
Wij zijn alvast benieuwd!

 


In het kader van de jeugdboekenmaand hebben de kinderen van klas 3 een leuk Bibsterspel gespeeld in de bibliotheek van Grobbendonk. We mochten in groepjes allerlei opdrachten rond boeken over 'GELUK' uitvoeren op een iPad . Wij vonden dit superleuk!


Bij de kleuters in 1KK hadden we ervoor gekozen om rond het boek 'Wolleke, gelukkig wit' van Dick Hoogeveen een groepswerk te knutselen. Alles om Wolleke heen heeft kleur, alleen Wolleke is gewoon wit. Ze wil zo graag een kleurtje hebben dat ze ervan droomt. In die droom krijgt ze precies wat ze wil. Maar daar is Wolleke niet gelukkig om, ze ontdekt dat ze gelukkig wit is.


De kleuters dansten samen op het liedje 'Happy' van Pharrel Williams. Via de knop hieronder kan je het filmpje bekijken. 🥳🍀


Carnaval

In de voormiddag trokken we met z'n allen door het dorp voor de grote Carnavalsstoet. In de namiddag speelden we bij de juffen verschillende spelletjes en kregen we nog een lekkere verrassing. Een vrolijke pré-vakantiedag!!

 


Liefjesdag!


Project Water: Gedichtendag

 

Grootouderfeest 23 december 2022

Lieve vrienden

Vrijdag 23 december vierden onze kleuters en leerlingen van het 1ste leerjaar, samen met alle mama's, papa's en grootouders, feest in De Volle Vaart.

Eindelijk mochten ze weer de grootouders in de bloemetjes zetten!

Kijk en geniet mee van het verhaal van Emma en Renzo.

Emma kwam thuis van school. Maar omdat Renzo, haar broer, de sleutel niet had weggelegd zoals afgesproken, kon ze niet naar binnen. Dan maar wachten... Maar eigenlijk hield Emma wel van december. Er gebeuren immers allerlei mysterieuze dingen op kerstavond!

Maar Renzo, die gelooft daar natuurlijk niks van wanneer ook hij thuiskomt. Tot hij het met zijn eigen ogen ziet gebeuren! En tot slot, dan ook nog op de rendieren van de kerstman mag passen! Dat moet hij allemaal naar de manne van't skatepark sturen! Die gaan versteld staan!

Sint op bezoek op onze school

 

Voorleesweek

 

Happy Halloween!

 

Sporten in de sporthal van Bouwel : springen op het springkasteel, fietsen, bouwen met blokken , balanceren, ballenhoek en yoga !