Foto's en weetjes

Thema soms ben ik wel eens ziek

Wat was dat deze week in onze klas? Zoveel dokters op bezoek en ook een echte apotheek.

We leerden moeilijke woorden zoals stethoscoop en otoscoop. We sorteerden medicamenten, maakten een dokterstas,....

 

Integratie met het klas 1 : Samenwerken met het keuzebord

Thema winter

Na de vakantie gingen we aan de slag in thema winter. Omdat er buiten geen sneeuw lag, lieten we de sneeuw naar de klas komen, zo konden we hier letters en cijfers in schrijven. 

We maakten een pinguïn , vierden verjaardagen, maakten met scheerschuim een sneeuwman die gesmolten was, bouwden iglo's, ....

Maar als leuke afsluiter was er op de laatste dag van ons thema... jawel echte sneeuw! En natuurlijk moesten we dit even gaan verkennen!

Thema Kerst

We oefenden volop voor ons grootouderfeest. Maar deden ook heel wat leuke activiteiten in onze klas, zo maakten we een kerstboom maar we moesten eerst meten van groot naar klein.

We deden ook een tekendictee en vierden verjaardagen.

 

 

Muzische namiddag met het 1e leerjaar

We mochten bij Juf Dorien in de klas leuke activiteiten gaan doen en de leerlingen van het 1e leerjaar kwamen ook in onze klas een beetje mee werken.

 

Thema Sint en piet ( DEEL 2)

Tijdens de 2e week van ons thema hadden we nog heel wat verjaardagen te vieren!

De lettertas ging weer met een aantal kleuters mee naar huis en daarna bekeken we samen welke spulletjes ze gevonden hadden.

We deden nog leuke knutselactiviteiten en gingen kijken welke voorwerpen er bleven drijven en wat er zonk.  We moesten ook onze klas terug opruimen nadat de pieten op bezoek geweest waren. Die deugnieten toch!

 

Voorleesweek

Deze week kregen we leuk bezoek in onze klas. Onze oma's, mama's , papa's kwamen voorlezen voor ons. We vonden dit heel leuk

Dank je wel aan iedereen die langskwam!!

 

Thema Sint en piet (DEEL 1)

Joepie.... één van de leukste thema's is aangebroken, nl Sint en piet. We konden ons verkleden zoals Sint en piet in onze poppenkamer. We deden een leuke schilderactiviteit, we hadden een echt Sintkantoor in onze klas .

We vierden ook een jarige deze week, Noralie mocht 5 kaarsjes uitblazen.

Lore kreeg voor de eerste keer de lettertas mee naar huis, ze vond heel veel voorwerpen met de letter S, dit bekeken we samen in onze zithoek. We gingen ook onze brief voor Sinterklaas posten.

En we lazen samen in de boekjes van de bib, want het was de voorleesweek. Kijk maar even mee.

 

Thema Schoenen

We bekeken welke schoenen we allemaal aan hadden. Zijn ze hetzelfde? Zijn er verschillen? Hebben ze een rits, veters,.... We ontdekten het allemaal. Daarna gingen we een paspoort maken over onze schoenen: welke kleur? rits, veters of gesp? een laars of een sneaker,.....

Welke maat hebben we? We keken ook een filmpje over veters strikken. We gaan hier de komende weken zeker met verder aan de slag in onze klas!

Thema Kunst

Deze week hebben we wat minder foto's. We hadden een kunstmuseum in onze klas. Maakten een mondriaan kunstwerk. Gingen in tijdschriften kijken om ons eigen model te maken,..... We vierden ook de verjaardag van Maitée!

 

Verkleedpartij Halloween

Thema Bibberbang

Brrrr wat een week. Deze week zagen we heel wat enge figuren passeren in onze klas. We maakten heksensoep met wasco's en ecoline , we konden ons verkleden en deden nog veel bibberachtige activiteiten. En we hadden een jarige in onze klas! 

 

Herfstwandeling - integratie met klas 1

Op vrijdagnamiddag stond er samen met Klas 1 een herfstwandeling op de planning.

Juf Dorien had voor ons leuke activiteiten voorzien en samen met een vriendje uit Klas 1 gingen we dan aan de slag.

We gingen op zoek naar een hele mooie boom, welke blaadjes er aan de boom hingen, welke vorm ze hadden, we tekenden de schors van de boom. Nadien mochten we nog vrij spelen en gingen we op zoek naar paddenstoelen, we vonden er heel wat leuke !

Op de pagina van klas 1 kan je ook nog leuke foto's vinden over onze wandeling.

Thema Herfst

We deden weer allerlei leuke dingen in het thema herfst. Zo gingen we weer tekenen op muziek, we beplakten een uil met blaadjes, mochten werken met de tablet om op zoek te gaan naar kabouters, we werkten met de lichtbak, gingen op zoek naar de juiste letters. We deden ook weer een leuk rijmspel met eikeltjes, kortom het was weer een heel leuk thema.

Sportdag

Nog enkele foto's van onze sportdag (de foto's van juf Rita kan je vinden op de pagina LO en dan kleuter turnen

Genieten van een stralend zonnetje. 

Als het zonnetje schijnt , proberen we er van te profiteren. We trokken met zijn allen naar buiten om daar onze lekker koekjes op te eten!

Thema Sprookjes

Wij kennen allemaal al heel wat sprookjes, weet je ook dat wij allemaal een favoriet sprookje hebben?

Deze week kwamen er dan ook tal van sprookjes aan bod. Zo gingen we bv een roodkapje knutselen, speelden we het spelletje van hans en grietje, maakten we een mooie kroon van sneeuwwitje en de 7 dwergen.

En we konden in het luisterhoekje luisteren naar leuke sprookjes. 

We leerden het liedje van Zeg roodkapje waar ga je heen....

Thema alles heeft een kleur en vorm

Deze week gingen we kleurenmonsters tekenen op muziek. We gingen toveren met kleuren, we konden zelf kleuren maken. We vierden de verjaardag van Lore! 

We mochten elke dag in de kleur van het kleurenmannetje (dagen van de week) naar school komen. Oeps de foto van de groene dag is ons ontsnapt. Kijk maar eens mee, wat hadden we weer pret!

tHEMA : Soms ben ik wel eens blij, bang, boos of verdrietig

Deze week gingen we werken rond onze gevoelens. We deden dit a.d.h.v. de kleurenmonsters. Oei maar er was een monster dat in de war was, wat betekende dit juist? We gingen het onderzoeken. We maakten ook een gevoelensmeter, zo kunnen we thuis zelf aanduiden hoe we ons voelen. We deden ook een mix en match rijmspel, we gingen op zoek wie ons rijmend kaartje had.

Uitstap naar de kloek 

Op maandag gingen we met de bus naar de Kloek. We hebben ons reuze geamuseerd, kijk maar mee!

Thema mijn lichaam

Tijdens dit thema deden we vanalles rond ons lichaam. We gingen onze lichaamsdelen benoemen, kijken hoe groot we zijn, we gingen onszelf tekenen en plakten dit nadien op een mooie achtergrond die we geschilderd hadden. 

Maar er was iets geks aan de hand met de printer van onze juf, nadat ze onze mooie foto's van ons hoofd wou printen, liep het mis.

De helft was opeens weg, we konden er dan maar niets beters op vinden dan de andere helft zelf te tekenen.

Op bezoek bij de sapmobiel

Op donderdag 8 september gingen we naar de sapmobiel.  Onze juf had in de klas al eventjes wat uitleg gegeven wat we allemaal gingen zien en waarvoor het diende. We werden echt wel nieuwsgierig en konden dan eindelijk eens gaan kijken.

Nadien kregen we lekkere appelsap mee naar school, waar we van konden smullen in onze klas. Het was weer een leuke ervaring!