Welkom bij Protestants-Evangelische godsdienst, kortom bij PEGO!

Wat doen we eigenlijk in de PEGO-klas?

In onze pego-klas gaan we samen op zoek naar wie God is en hoe we kunnen leven in verbondenheid met Hem en met elkaar.  In de lessen pego gaan we op ontdekkingsreis.  We leren aan de hand van bijbelverhalen wie God is, hoe hij door mensen werkt en wat hij verlangt van ons.  We maken regelmatig ook een sprongetje in de tijd om 'ns te bekijken hoe het leven in bijbelse tijden nu eigenlijk was. 
Aan de hand van verschillende werkvormen, zoals werkbladen, knutselwerkjes, liedjes, rollenspel, ... proberen we om tot een christelijke levenshouding te komen.

Meestal werken we met hele kleine klasjes.  Dat heeft als voordeel dat de persoonlijke noden van de kinderen meer aan bod kunnen komen.


Tijdens de lessen is 'beertje Ester', onze klasbeer, aanwezig.  Voor de allerkleinsten is dit wel fijn om zo een berenvriendje in de klas te hebben!

Tijdens het schooljaar zijn er ook een aantal lessen waarbij we met de verschillende levensbeschouwingen op school samen zitten, de zogenaamde ILC-lessen.  Dan leren we hoe elke levensbeschouwing naar een bepaald onderwerp, zoals bijvoorbeeld vrede, kijkt.  Daarbij ontdekken we onder andere de overeenkomsten en ook de verschillen tussen de verschillende levensbeschouwingen.  Begrip en respect voor de eigenheid van elke levensbeschouwing is hierbij een belangrijke doelstelling.

 

Als je graag meer informatie wil over pego, dan kan je ook een kijkje nemen op de pego-site. Dit kan je doen door op de onderstaande button te klikken.  Je mag natuurlijk ook een mailtje sturen naar biekevangulck@klimopschool.be met eventuele vragen.