Foto's en weetjes

Deze stoere jongens en meisjes durfden zelfs op de schoot van de Sint. En de 2 allerstoerste durfden zelfs te vragen wat de achternaam is van de Sint! 

Sinterklaas en zijn pieten bezorgde ons enkele super toffe weken!

Mansour en Anna op de verjaardagstoel.

Kandinsky was een schilder! 

Op vrijdag kropen we in de huid van niet minder dan "meneer Kandinsky".

Kijk maar eens hoe geconcentreerd we aan het werk gingen. Het werden waardevolle kunstwerken!

Sfeerbeelden thema Kunst

ECHTE KUNST: De creaties

Echte kunst: Het creëren

ONS 1ste "moetje"

In de 2de kleuterklas leren wij ook al taakjes plannen. Zo starten we na de herfstvakantie met het takenbord. Op maandag vertelt de juf welk "moetje" we in de loop van de week moeten maken. De kleuters mogen zelf kiezen wanneer ze dat doen. 1 voorwaarde, tegen donderdagavond moet het klaar zijn.

Voor ons eerste "moetje" maakten we een echte "Keith Haring".

De zonnebloemen van Van Gogh

Wij zijn echte kunstenaars

Deze ochtend leerden we wat een kunstenaar is. Een kunstenaar maakt mooie schilderijen, maar ook beelden en andere kunstwerken. Wisten jullie dat de papa van ons klasgenootje Renée, een ECHTE kunstenaar is. We vonden zijn foto zelfs terug op het internet. Hij maakt dieren, zoals insecten en vogels uit papier. Knap hoor!

Wij kropen vandaag in de huid van Keith Haring. We leerden eerst hoe zijn mannetjes eruit zien. Dat is eigenlijk heel eenvoudig, en toch vertellen die mannetjes wat ze doen, hoe ze zich voelen, ... enz. Wij maakten een echte Keith Haring uit plasticine. Kijk maar eens mee naar onze kunstwerken. Bij oefen- en leerwebsites kan je ook het filmpje bekijken. 

Halloween: lekker griezelen in ons klasje

Deze week gingen we lekker maar gezellig griezelen.

De juf vertelde het verhaaltje van ANNA VIERT HALLOWEEN. We konden het daarna ook nog bekijken en beluisteren op de tablet.

We knutselden een lantaarntje, maakten allerlei spinnenwebben, we verkleedden ons in de poppenkamer, en we maakten zelfs heerlijke spinnensoep. We leerden ook een liedje over spannende spinnen. Het verhaaltje en het liedje vind je terug onder oefen- en leerwebsites.

Als afsluiter bezochten we de griezelklas in onze school. Dat was SPANNEND!

 

Iedereen op z'n "griezelbest" voor de Halloween party!

 

Appeltjes

Met verfrolletjes over de tafel rollen, dan appels tekenen met je vingers, en afdrukken maar.

Maar natuurlijk ook appeltjes bekijken, sorteren,  en PROEVEN!

En als kers op de taart! APPELMOES MAKEN!

 

13 oktober 2023: Melanie mag op de verjaardagsstoel

De herfst is in het land!

De wolf en de drie biggetjes

Teamwork

2 oktober 2023, vandaag mocht Jaxx op de verjaardagstoel!

ALLES HEEFT EEN KLEUR EN EEN VORM

We maken samen een vriendjesmemory

We beschilderen elkaars handen, afdrukken, en de juf knipt ze netjes uit en lamineert ze. Zo hebben wij een uniek klasmemoryspel! 

Op bezoek bij het Karrewiel

 

Misschien was het wel de laatste 'echte' zomerdag vandaag, en daar hebben wij met volle teugen van genoten! 

Mijn eerste kunstwerk uit de 2de kleuterklas

Fotozoektocht op onze speelplaats.

Vanmorgen had onze juf een heleboel grote foto's.  Het waren allemaal dingen die we moesten vinden op onze speelplaats. Zo leren we alle speelplaatsafspraken goed kennen. Want hebben jullie al gezien dat er tijdens de grote vakantie heel wat veranderde? Kijk maar eens mee. En tot slot mochten we EINDELIJK van die leuke glijbaan en klimmen op de berg! 

We hebben al veel gespeeld in onze nieuwe klas. 

En dat doen we niet zomaar. We kiezen via het keuzebord waar en waarmee we graag willen spelen. Is er even geen plekje? Geen probleem,  dan kiezen we gewoon iets anders leuks uit. En! Ohja! Bovenaan hangt het kaartje van "het werkje van de juf". Hier is geen ontsnappen aan. (Haha, grapje, want werkjes van de juf zijn super leuk! Iedere dag is er weer iets nieuws.)