Foto's en weetjes

Stenen Stapelen πŸͺ¨

Stenen, een absolute favoriet van onze vriendjes! En er waren er heeeel wat te vinden in onze klas en op de speelplaats. Grote, kleine, zware, lichte, bruin, wit, zwart, ... Bij het moetje mochten onze vrienden zich even omtoveren tot archeoloog en gingen op zoek naar een 'surprise met stenen' in een steenblok. Een heel werkje om het eruit te krijgen!

Alyssa mocht vrijdag  op de verjaardagstoel!

We staken vandaag weer 5 kaarsjes aan want Alyssa is jarig!

Er lagen zoals gewoonlijk echte snoepjes op de taart, we zongen liedjes, deelden cadeautjes uit en maakten allemaal een mooie tekening voor Alyssa. Alyssa ziet graag poesjes en regenbogen wist ze ons te vertellen. Met wat mooie tekenvoorbeelden op het scherm kwamen er prachtige tekeningen tevoorschijn! Geniet nog van je verjaardagweekend Alyssa!

Thema: Mama is de liefste! β€πŸ‘©‍πŸ‘§‍πŸ‘¦

Vrijdag konden we eens echt beleven "wat een moeder lijden kan ;-)"

We begonnen door allemaal een keertje in de huid van mama te kruipen en verse fruitpap te maken.

Daarna mocht iedereen een keertje zijn of haar baby voeden, en iedereen mocht een keertje ervaren wat het is om gevoed te worden.

Er waren flinke baby's die goed konden eten, maar er waren ook baby's die hun lippen stevig op elkaar knepen.

Er waren baby's die wilden proeven, en er waren baby's die hun buikje vol aten. 

Er was ook 1 hele grote flinke baby!

Kijk en geniet maar mee van deze geweldige foto's. 

We vieren feest want het is bijna Moederdag!

De foto's van de mama's hangen in de klas, wat zijn onze vrienden fier! Er is een letterhoekje met de letter M, een naaitafel met knopen en veters en we maakten een mooi portret met de foto's als voorbeeld. Er stond ook een spelletje met de handtassen van mama. In de namiddag konden onze vriendjes op het keuzebord kiezen om buiten in de zandbak te spelen, te krijten en te fietsen. Lekker weertje! β˜€οΈ

Welkom Yan!

Na de Paasvakantie kwam er weer een nieuw kindje bij in onze klas, Yan ('iean')! Hij kreeg als kenteken het tomaatje! πŸ…

Thema: Kriebeldiertjes πŸ›πŸ¦‹πŸœπŸπŸž

Deze week kruipen er heel wat beestjes in onze klas! πŸ˜… Onze vriendjes gaan er helemaal voor in dit thema. Daarom heb ik ook een foto van ons Takenbord genomen. Zoals jullie kunnen zien is IEDEREEN vandaag naar huis gegaan met een dikke duim, zo fier en trots! πŸ‘πŸ‘πŸ‘ Het Moetje was dan ook een echte uitdaging! Een zoekkaart nemen, buiten op de speelplaats de prenten met kriebeldiertjes zoeken, tellen en evenveel vakjes kleuren op de zoekkaart. Twee plekjes van het Takenbord bleven open want June was afwezig. Felix had even de 'Monday blues', ik doe het morgen wel juf, het moet eerst een beetje warmer zijn β˜€οΈ.

Onze vriendjes gingen aan de slag met de ontdekdoos vol loepen, potjes, netjes,... Dus er werd meteen gezocht naar kleine kriebeldieren. We stempelen al een 'honingraat', daarna plakken we er bijtjes op met lekker veel lijm. 

We namen dinsdag de bijen even onder de loep want bijtjes zijn super belangrijk voor de natuur! Ze wonen en werken in een bijenkast, er is 1 koningin die voor veel kindjes zorgt en er zijn een heleboel werkerbijtjes die zorgen voor... lekkere HONING! Dat moesten we toch ook eens even proeven, mmmmmm!

 

Thema: Bloemenfeest 🌻🌼🌷🌹

In de kring stond deze week een klein kastje. We moesten de juiste bijensleutel bij het juiste bloemenslotje zoeken. In het kastje zaten heel wat spulletjes rond het thema van deze week. Bloemen en plantjes! Er was weer heel wat te beleven in de klas. We knutselen een bijtje, want als die er niet zouden zijn zouden er geen bloempjes of lekkere groentjes of fruit zijn! Er was een nieuw Moetje met stekelige plantjes en plantjes met ronde blaadjes. Bij de tekentafel verschenen mooie tekeningen van bloemen. In de poppenkamer kan je groentjes, fruit en bloempjes planten, onze vrienden gingen direct aan de slag! Sla, aardbei, patatjes, mooie roosjes,... Er groeit van alles in ons 'tuintje'!

1 april! Eindelijk is het zover! en nee, even geen tijd voor grapjes! Wij moeten de paashaas gaan zoeken! En raad eens! We hebben hem gevonden ook!

Vervolg: thema Het allermooiste ei

Matijs mocht vandaag op de verjaardagsstoel

Papa Marc op bezoek met de Paashaas en de Paaskip πŸ°πŸ”

De papa van juf Jolina kwam woensdag op bezoek met enkele leuke dieren, 2 haaskonijnen en een paar mooie kippetjes. Hij vertelde over wat ze eten, hoe ze eruit zien, hoe je ze moet verzorgen en aaien,... Hij had ook eitjes bij in verschillende kleuren die de kippen zelf vers gelegd hadden. Hij kent er ALLES van! De Paashaas en Paaskip waren plots héél dichtbij! Spannend hoor...

Thema: Het allermooiste ei πŸ£πŸ°πŸ”

Het is Li La LENTE! We werken en spelen in onze klas rond 'Pasen'. Thor vertelde in het begin van de week een Lentemopje dat zeker op de website moest zei hij: 'Juf, maar bij ons is het ALTIJD Lenthe, aahja mijn zus he.' πŸ˜‚

Op maandag versierden we onze Paastakken. Wat mooi! We maken een Paashaasmandje en er was een nieuw Moetje, versier de paaseitjes. De eerste dikke duimen stempels waren snel uitgedeeld. Wat waren ze fier, 'KIJK, mijn Moetje is al klaar!'.

Onze vriendjes konden spelen met de Hamertje Tik eieren en in de Poppenkamer waren de Paashazen druk aan het werk om de lekkere eitjes te gaan brengen bij de kinderen. Bij de kleitafel werden heel wat eitjes gerold. 

Gekke Kiekjes van de tablet (papadag)

Thema: Papa is mijn held

We zetten de papa's extra in de bloemetjes want het is VADERDAG! 🀴🏻❀

Onze vriendjes maakten een cadeautje voor papa. Daar moesten we onze groene vingers voor gebruiken, iets wat onze Bloemetjes duidelijk leuk vonden!

We speelden met bouten, moeren en magneten. Ook was er een spel met de draaischijf, vul de gereedschapskist van papa. In de poppenkamer kon je verkleedkledij van papa vinden, die rol werd heel serieus genomen! Helpen bij het koken, de kindjes verzorgen, werken en lekker lang bellen met het werk, de afwas doen, ... Papa's doen ook wel eens graag 'zottekes' dus je kon in de kring dansen op het Papalied van Kapitein Winokio. In de boekenhoek was een 'Papa-fotohoekje' waar onze vriendjes zelf foto's mochten nemen met de tablet. Ze gebruikten tijdens de fotoshoots snorretjes, hoedjes, strikjes,... en veranderden zichzelf in gekke papa's. De foto's van de fotoshoots volgen nog...

Wat een geluk hebben wij toch met die stoere papa's van ons! Een hele fijne Vaderkesdag voor alle papa's! Geniet! ❀

14 maart 2022 - Juf Jolina mag op de verjaardagstoel!

Thema Boeken

We duiken in de wereld van de boeken!
Prentenboeken, sprookjesboeken, kookboeken, moppenboeken, spelletjesboeken ... We kennen ze allemaal!
Onze knutsel deze week was een 3D-werkje maken met verf. De boekenhoek is een gezellig leeshoekje met lampjes, gekke leesbrillen en heeeeel veeeeel boeken. Je kon er ook luisteren naar een kleine radio die verhaaltjes vertelde.
Bij het Moetje van deze week moeten onze vriendjes hun fantasie laten werken en hun tekenkunsten tonen. Juf Jolina vond een boek zonder prentjes of verhaal! Onze vrienden helpen om het boek te vullen.
In de tekenhoek kwam er plots heel wat fantasie naar boven, er werden kleine tekenboekjes gemaakt en mooie verhalen op papier getekend.
We speelden ook met letters en de projector. Superleuk al die lettertjes in het groot op het doek!

Omdat juf Kim afwezig is zie je enkele kindjes van de Kikkerklas, zij mochten fijn komen meespelen in ons klasje!

Welkom Alice!

Vandaag is er een nieuw gezichtje in onze klas, Alice!

Zij heeft als kenteken de peer.🍐

Zo gingen wij verkleed!

Vervolg Thema Carnaval 🎊🎢

21 februari 2022 - Felix mocht op de verjaardagstoel!

Thema Carnaval πŸŽ‰πŸŽΆπŸ€‘πŸ’ƒπŸ‘―‍β™‚οΈπŸŽŠ

Hier zijn ze dan! Al onze 23 Valentijntjes! 

14 februari 2022 - Sam mocht op de verjaardagstoel!

14 februari 2022 ❀ Valentijn ❀

1...2...3... VALENTIJN!πŸ˜πŸ“Έ Vandaag was ROOD de kleur van de liefde! 

Iedereen heeft vandaag een lekkere verrassing mee naar huis voor zijn/haar Valentijntje. Kijk ook zeker in het kaftje! Daar zitten de beloofde knuffels en kusjes in.😘

Thema Valentijn

Nog even geduld... Het is nog geen 14 februari! Pas dan komen alle kusjes jullie kant op!

We willen al wel een tipje van de sluier lichten... Onderstaand versje brachten we in beeld. 

 

Thema: Voertuigen in het verkeerπŸš²πŸš“πŸš›πŸš’πŸš‚

Vroem, tutuuut, tring tring! Het thema voertuigen en verkeer staan deze week in de kijker. Voor wie het nog niet wist of het heeft gemist, er woont bij ons op school een muis, Racemuis. Ze vroeg aan alle kindjes van de school om iets te maken waarmee ze rond kan rijden, vliegen, rollen,... in onze school want ze heeft al alles uitgeprobeerd! Dus gingen we aan de slag met verf en groot karton... Het eindresultaat zal hier te zien zijn, nog even de spanning erin houden want op 14 februari tonen we het aan Racemuis! (Project op school: Samen onderweg)

We gingen aan de slag met een nieuw Moetje en speelden een verkeersspel. In de zandbak waren gravers en kranen druk aan het werk. En natuurlijk speelden we lekker lang op de automat en met de Playmobil. We leerden een liedje over oversteken. Stoeprand stop! Let goed op! Kijk naar alle kanten! Stap stap stap...

Thema: Soms ben ik wel eens ziek

Deze week namen we de dokter en de apotheker eens onder de loep. Wat gebeurt er als je ziek bent? Of gevallen bent op de stenen? Na deze week kennen we er ALLES van!

Eerst hebben we de tas van de dokter eens goed bekeken. Een thermometer, een stethoscoop, verbanden, een grote spuit, ... Maar we wisten goed wat je met al die spulletjes moest doen. We speelden in de waterbak met potjes en spuitjes en op de tablet kon je spelletjes spelen over het ziekenhuis. De poppenkamer en boekenhoek werden een echt ziekenhuis en apotheker! Heel wat kindjes, popjes en knuffels werden super goed verzorgd! Plots kwam ook het idee om in de bouwhoek een 'buizenweg' te maken om de medicamentjes naar de apotheker te sturen. Wat knap!

25 januari 2022 - Xanthe mocht op de verjaardagsstoel!

Vandaag mocht Connor op de verjaardagsstoel

DE JUF WAS JARIG VANDAAG....

.... en natuurlijk wilden onze kleuters voor mij zingen. Eerst zongen ze lang zal ze leven, daarna heppie beurtdeej, en dan zeiden ze, "juf wat eet jij graag?" Aah ik ga straks frietjes eten... dus zongen ze uit volle borst... "frietjes zal ze eten... frietjes zal ze eten...." en toen kwam de vraag... en wat ga je drinken juf? "Oh, ik lust wel een cavake zei ik... en toen volgde dit... 

Thema: Soms ben ik wel eens ziek

In dit thema konden we toch niet anders dan "corona" ter sprake te brengen! En onze kleuters hadden een plan! Corona verjagen van de wereld en vooral ervoor zorgen dat corona niet in onze klas komt! Hoe deden we dat? Wel! Door heel veel coronamonsters te tekenen! Kijk maar mee. Eerst oefenden we de cirkelbeweging en daarna maakten we er griezelige monsters van! 

Een baby!

Op zondag 23 januari 2022 werd Ferre grote broer. Febe is geboren! Een dikke proficiat aan de mama en de papa en de hele familie! 

We bibberen nog wat verder!!!

Hebben wij geen prachtige pinguïns getekend? Aan de hand van het liedje wiegel waggel uit onze krullenbolmethode maakten wij deze prachtexemplaren! Kijk maar mee.

Een beetje denkwerk...

Wij zorgen ook voor de vogeltjes in de winter

17 januari 2022  Thor mag op de verjaardagsstoel

Thema: Winter β„πŸ§£πŸ§€πŸ›·πŸŒ¨

Het is winter, BIBBER BIBBER! In onze klas lijkt het wel Winterland. We halen onze winterkleren erbij want het is super KOUD! We knutselden een lekker warme muts met wanten en speelden een gek pinguïnspel 🐧. Natuurlijk horen er ook het liedje 'Het is winter' en de Pinguïndans bij (links staan bij 'Oefen- en leerwebsites'). We experimenteerden ook met ijsblokken waar de juf kleine voorwerpjes in had verstopt. Hoe konden we er nu snel voor zorgen dat dat ijs ging smelten? Natuurlijk! Dat wisten onze slimmerikken al gauw! Op de verwarming zetten! Wanneer al het ijs gesmolten was konden we de dag erna testen of wij onze speelgoedjes ook zo goed konden laten balanceren op de ijswakken, zoals de ijsberen en de pinguins dat kunnen. Niet altijd makkelijk hoor! 

We knutselden ook nog een prachtig sneeuwlandschap van Ijsje en zijn mama. Dit deden we door te schilderen met ijsblokjes. Wat was dat een natte en koude bedoening. Maar wel met prachtige resultaten tot gevolg. 

We werden voor kerst getrakteerd op pannenkoeken. gebakken door juf Vicky en geserveerd door juf Jolina! Dankjewel lieve juffen!

De laatste dag voor de kerstvakantie mocht ook Rens op de verjaardagstoel

Nora is jarig in de kerstvakantie en mocht vandaag op de verjaardagstoel

Marielou mocht op de verjaardagsstoel zitten

Thema: Feestlichtjes in het donker

πŸŽ„πŸŽ†πŸŒ πŸŽ…

Kerstmis, de gezelligste tijd van het jaar. We dansen op Kerstliedjes en in de poppenkamer werd de feesttafel al gedekt. We spelen een leuke Kerstbingo met het rad en er zijn nieuwe Kerstspellen op de tablet om uit te proberen. Juf Jolina was even de tel kwijt bij de cadeautjes onder de kerstboom dus de vriendjes moesten even helpen tellen zodat we niemand vergeten een cadeautje te geven. 

Sint en Piet op school