Foto's en weetjes

Maaltafels oefenen... dat hoeft niet saai te zijn!!

 

Op computermeester kunnen we onze maal- en deeltafels op een leuke manier inoefenen. Op dit moment staat de kerstsfeer centraal!

We hebben hard geoefend, en nog belangrijker, we hadden er veel plezier in!


Auteurslezing: De koffers van oma

 

Op vrijdag gingen we op uitstap naar de bib. Deze keer niet om onze boekjes te wisselen maar om te luisteren naar het boek van schrijfster Nadia Babazia. Deze lieve schrijfster vertelde ons het verhaal van haar leven waarop haar boekje ook gebaseerd is.

Na het luisteren mochten we zelf, net zoals het hoofdpersonage, onze eigen henna-handjes versieren.

Een zeer geslaagde activiteit met een super leuke schrijfster!

 


Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint...

 

Op 6 december was hij eindelijk daar!! Die lieve goede Sint.

Maar hé, wat hadden die pieten er weer een rommeltje van gemaakt op school!

Na heel wat opruimen, konden we de goede man verwelkomen!
We toonden hem onze dans- en showkunsten en kregen in ruil heel wat nieuw spelmateriaal voor onze klas!

 

Bedankt lieve Sint!

 


Mikado: Gustav Klimt

 

Kennen jullie de kunstenaar Gustav Klimt? Hij maakt kunstwerken van bomen met hele mooie krulletjes en kronkeltjes. Ook wij gingen aan de slag en waanden ons echte kunstenaars. Wist je dat de verf die we gebruikten zelfs op het blaadje blijft liggen?

Het heeft een 'super cool' effect volgens onze artiesten!! Kijk maar mee!

 


Hip hip hoera voor Celin en Christine!

 


Veilig oversteken met Suske en Wiske

 


Spookjes maken en bewegen op de muziek


Stage van meester Robin

 


Aapje spelen in de turnles bij meester Willem

 


Poppen maken en poppenkast spelen met meester Robin

 


Dobbelsteenlezen!

 


Taal: Begrijpend lezen: Instructies

 

In ons nieuwste taalboekje leren we veel bij over instructies. Wisten jullie dat je om spelletjes te spelen ook teksten moet lezen? Ja hoor! We lazen samen de spelregels van domino en moesten dan ook uittesten of we het goed begrepen hadden!

 


Hip hip hoera voor feestvarken Emma!

 

 


Sportdag!

 

Sportdag... altijd een super leuke dag voor de kinderen van de lagere school. Ook deze keer stond er weer heel wat op het programma. Geniet van natte zweethoofdjes, enthousiaste lachjes, sportieve sporters maar vooral prachtig teamwerk!

 


Mikado: Verhuizen

 

Tijdens ons eerste thema van Mikado werken we rond verhuizen. We maken een mooie fruitschaal voor in ons nieuwe huis. Ze is nog niet helemaal klaar maar we hebben al wel hard gewerkt! Kijken jullie mee?

 


Kent iemand deze rare en lieve snuiters?

 


We toosten op het nieuwe schooljaar!

 

Ons eerste boekje van W.O. is al uit en daar hoort een feestje bij! We zijn goed gestart en iedereen heeft zijn weg al prima gevonden in het 2de leerjaar! We toosten met een hapje en een drankje en kijken een kort filmpje om het feestje af te sluiten! Tsjing Tsjing!

 


Kaartspelletjes in de rekenles

 

Wat? Kaarten tijdens de rekenles? Is dat wat die kindjes doen in het 2de leerjaar? Jazeker! We oefenen al spelend onze liefjes van 10 nog een keertje in!


Hip hip Hoeraaaaa! Charlie was jarig!!

 


Ken je al het schoolgerief?

 

Tijdens onze eerste W.O.-lesjes maakten we kennis met elkaar en met het nieuwe gerief in onze klas. Om alles een beetje spannender te maken, had de juf voelzakjes gemaakt. Met een bang hartje staken we onze handjes in de zakken, maar oef.... Een pen, post-its, een liniaal en paperclips kunnen gelukkig niet bijten!! Er werd weer heel wat afgelachen dat kan je zien aan alle voelende snoetjes.

 


Meten is weten...

 

We zijn al heel flink gestart in onze klas met alles te herhalen uit het 1ste leerjaar. Ook meten kan daarbij niet ontbreken. We keken naar gekke huizen, voerden verschillende opdrachten uit en moesten uit een reeks strookjes het juiste antwoord vinden. Zo konden we zelfs een woordje maken. Leuk hè!?

 


Naar het 2de leerjaar... Spannend!!

Niet alleen voor de kapoenen van het 2de leerjaar was het een spannende dag. Ook juf Lore had wel een beetje zenuwen om haar nieuwe bengeltjes in haar klas te ontvangen. We maakten kennis met elkaar, maakten de nodige afspraken voor een fijn schooljaar en speelden al een spelletje om elkaar beter te leren kennen.

We verwelkomen ook 2 nieuwe leerlingen in onze klas. Welkom Rienke en Christine!

 

Kennismakingsspelletje


We maken kennis met het 2de leerjaar en ontdekken de smartgames, busy boxjes en de tekenhoek