Foto's en weetjes

Sportdag

 

Op maandag 21 september organiseerde juf Chris naar gewoonte haar eerste sportdag. Ze had weer heel wat geregeld om het voor iedereen zo uitdagend mogelijk te maken. We deden een wedstrijdje om ter snelste lampjes aantikken, speelden handbal met velcro-pakken, klimden naar hartenlust op ladders, leerden boogschieten, rolden en bolden,... Kortom een heel erg leuke dag met heel wat uitdaging en plezier voor klein en groot. Hieronder een paar sportieve sfeerbeelden. 

Verkeerspark

 

In de maand september gaan alle klassen van de lagere school naar het verkeerspark. We leerden er weer heel wat dingen bij:

  • Op een rotonde rijden
  • Veilig met de fiets oversteken aan een oversteekplaats voor fietsers
  • Stoppen aan een stopbord
  • De gebaren van een bevoegd persoon


Na alle oefeningen in de verkeersklas konden we eindelijk naar buiten. De juf oefende met een groepje en ook de politieagente van het verkeerspark deed samen met haar groepje een toertje. Er was dus weinig fototijd want we moesten druk fietsen en oefenen!

 

Taal: Kijker 1: Prentenboeken

 

In onze eerste kijker van taal behandelden we  prentenboeken. We lazen heel wat verhaaltjes en ook de juf las enkele toffe boekjes voor. Als trotsproduct maakten we zelfs ons eigen prentenboek. Dit hebben we daarna als verrassing voorgelezen voor de kindjes van het 1ste leerjaar. Zij waren super enthousiast en wij enorm fier. Wat leuk om deze blije gezichtjes te zien!

Zoektocht op de speelplaats

 

Tijdens onze W.O.-lesjes nemen we onze eigen klas en de school eens onder de loep. We bekijken plattegronden en gingen op zoektocht in de school. Er waren toch wel heel wat verborgen plekjes waar de juf foto's van genomen had. Maar, toch waren we haar te slim af, want we hebben alles kunnen vinden! Nadat we klaar waren met zoeken mochten we nog een beetje tekenen met stoepkrijt tot iedereen klaar was. Hier kwamen ook heel wat kunstwerkjes uit. Kijken jullie mee?

Mikado: Verhuizen

 

In ons thema 'Verhuizen' bij muzische vorming leefden we ons helemaal uit. De juf vertelde ons allemaal situaties en deze moesten we zo goed mogelijk uitbeelden. Kunnen jullie zien waar we zware dingen moeten dragen en waar het net een beetje vlotter ging? Als cadeautje voor iemand die verhuist, maakten we een levensechte fruitschaal met waterverf. Benieuwd naar het resultaat?

 

Taal: Kijker 2: Spelregels

 

Zoals jullie wel weten zijn we in de klas begonnen met ons 2de taalthema rond instructies, meer bepaald spelregels en stappenplannen zullen tijdens deze lessen vaak op het programma staan. Een van de eerste spelletjes was domino. We lazen samen de spelregels door en moesten dan natuurlijk ook eens een keertje samenspelen om te kijken of we het wel allemaal begrepen hadden. Wat een voordelen heeft lezen toch ;-)

 

Mikado: Spoken

 

In de klas waanden we ons een tijdje geleden echte spoken. We luisterden naar griezelige muziek en bewogen op en neer naargelang het ritme.

Dit was niet voor iedereen even eenvoudig! Kijken jullie mee naar enkele spookjes uit onze klas?

Creadag: Herfst

 

Om de periode voor de herfstvakantie op een leuke manier af te sluiten stak de juf een knotsgekke crea-namiddag in elkaar.

Meester Milan trok met de leerlingen naar de turnzaal om de diertjes uit het bos een handje te helpen. Kijken jullie mee naar hun avonturen?

De leerlingen maakten een eigen schuilplaats, een natuurcoiffuur en een hindernissenparcours net zoals de dieren in het bos moeten trotseren!

Het zag er alvast een super leuke en grappige dag uit!

 

Mikado: Zand

 

Tijdens de lesjes Mikado experimenteerden we met zand. De kunstenares Ilana Yahav maakt ook echt prachtige kunstwerken. Hiernaast kan je nog een filmpje van haar vinden. Na het maken van onze zandtekening overschilderden we ze met herfstkleuren. Wat een prachtige resultaten! Zo trots!

 

Sintige activiteiten

 

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint,... wat zijn we daar blij om! Maar oei, de Sint heeft een probleem! Er is iemand met zijn speculaasvoorraad vandoor! Speurpiet roept onze hulp in om hem te helpen! Met z'n allen gaan we op onderzoek uit! We rekenen dat het een lieve lust is en ontdekken al snel dat grapjespiet de speculaas gewoon verstopt had! Gelukkig!

Na al dat werk konden we ook de nieuwe tablets eens uitproberen. We speelden per 2 een sinterklaasganzenbord met QR-codes en leuke spelletjes. Wat hadden we weer plezier!

 

De Sint en danspiet op bezoek op school

 

Gelukkig liep de Sint ook dit jaar ons schooltje niet voorbij! Hij mocht jammer genoeg maar één Piet meebrengen maar bracht wel de gekste mee van allemaal! We dansten, vertelden en overhandigden onze mooie tekeningen. Het was anders dan normaal, maar toch spraken de glinsters in de ogen van mijn kapoentjes boekdelen. Iedereen was blij en gelukkig. Bedankt voor je bezoekje Sinterklaas!

Kerstmis in de klas

 

Hé, wat raar, elke dag van de week lag er een nieuw groot pak onder onze kleine kerstboom. Wat zou daar nu toch inzitten? 

We gingen creatief aan de slag en maakten ijssterren en toverden met zout een bijzondere achtergrond.

Op vrijdag was het eindelijk zo ver en konden we beginnen aan het grote pakjesspel. Stilaan mochten we alle pakjes openen door leuke opdrachten tot een goed einde te brengen. We kregen van onze juf als verrassing chips en limonade en maakten van onze klas een heuse cinema met filmtickets!

 

Fijne vakantie aan iedereen!

Mikado: Poppenspel

 

Tijdens ons huidige thema van Mikado verdiepten de leerlingen zich in de wereld van het poppenspel. Ze maakten zelf popjes, oefenden hun poppenkastvaardigheden aan de hand van een filmpje en maakten zelfs een heus toneelstukje met hun eigen poppen in de hoofdrol!  Iedereen heeft erg genoten van elkaars creativiteit, dat kun je zien aan hun vrolijke gezichtjes!

 

Toneel: Guy's verteltent

 

Joepie! Vorige week kwam meester Guy weer vertellen met zijn verteltent. Jammer genoeg was het niet zo knus als normaal in de tent, maar ook nu had hij super hard zijn best gedaan om het iedereen zo leuk en aangenaam mogelijk te maken.

We luisterden naar zijn verhaal 'Ik zie het aan je ogen' en waren dolenthousiast en geboeid door zijn fantastische manier van vertellen!

W.O.: Techniek: We bouwen onze eigen knikkerbaan

 

Na een heel W.O.-thema over beroepen, hobby's, klusjes, bouwen en nog zo veel meer was het eindelijk tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken! We ontwierpen onze eigen knikkerbaan! Ze moest ook aan enkele criteria voldoen, dus zo eenvoudig was het niet hoor! We knutselden alsof het een lieve lust was en waren allemaal heel tevreden met het resultaat. Er werd op het einde zelfs een 'Knikkerkermis' georganiseerd zodat we ook elkaars knikkerbanen konden uittesten. Plezier verzekerd!

 

Valentijn

 

In onze klas zitten heel wat verliefde kapoenen. We konden dus niet anders dan ook voor onze kleine hartendiefjes iets te knutselen met valentijn. Kijken jullie mee naar het lieve resultaat? Ook heel wat mama's, papa's, broertjes en zusjes kregen een leuk cadeautje. Iman maakte zelfs een cadeau voor de juf!

Nationale pyjamadag Bednet

 

Verkeer: Veilig leren oversteken

 

Tijdens de lesjes verkeer focussen we ons in het 2de leerjaar op de voetganger. Daarom is het veilig leren oversteken een erg belangrijke activiteit. We oefenden samen de verschillende stapjes in en speelden zelfs agent voor elkaar. Wie klaar is ging nog creatief aan de slag met stoepkrijt en dit zorgde voor gekke zebrapaden of mooie naamcollages.

 

Mikado: Gustav Klimt

W.O.: Joepie, lente!

 

We testen met de juf een nieuwe W.O.-methode uit. Deze maakt vaak gebruik van beeldmateriaal en simulaties op het bord of op de tablets. Zo konden we de seizoenen oefenen door foto's te nemen en te zoeken in de juiste periode en leerden we aan de hand van een simulatie dat plantjes: water, zon, grond, licht en warmte nodig hebben om te groeien. Wij waren alvast super enthousiast bij deze nieuwe werkvormen! 

 

Wil je nog een keertje oefenen? Klik dan op de knoppen hieronder!

 

W.O.: Hoekenwerk: Zoogdieren, eierdieren, trekvogels en winterslaap

 

Als echte onderzoekers verdiepten we ons in het 'nieuwe' leven in de lente. Waar komen al die babydieren vandaan? Drinken ze bij mama of zoekt ze eten voor hun? Aan de hand van leuke doe-opdrachten, filmpjes en info gingen we samen op ontdekking. Een leuk filmpje van 'Huisje, boompje, beestje' mocht natuurlijk ook niet ontbreken en afsluiten deden we met enkele schattige kleurplaten!

Mikado: Bliep it zwurp

 

Er is niets leukers dan lawaai maken volgens de bengels van het 2de leerjaar! En zeker niet als het nu eens echt mag van de juf. We speelden een klankenspel waarbij we geluiden moesten verzinnen bij prenten. Nadien gingen we dan op zoek naar de geluiden die we voor elkaar maakten. Een leuke en grappige namiddag!

Verkeer: De onderdelen van onze fiets

 

Tijdens onze laatste verkeerslesjes leerden we over hoe we ons alleen moeten gedragen in het verkeer. We leerden de voorrangsregels en waar we ons als fietser en voetgang op de weg moeten begeven. Maar voor je de weg op kan, moet je fiets natuurlijk wel in orde zijn. Gelukkig komen heel wat vriendjes uit onze klas met de fiets naar school en konden we eens kijken of zij helemaal in orde waren!

 

Mikado: David Hockney

 

Tijdens onze lesjes Mikado had de juf weer een nieuwe kunstenaar voor ons klaar. David Hockney maakt prachtige schilderijen van landschappen. Maar hij doet dit op een wel heel bijzondere manier! Hij maakt ze in vakjes. En als hij dit kan, dan kunnen wij dat natuurlijk ook! We kregen van de juf een stukje van een landschap en maakten hier ons schilderij van. Zijn jullie benieuwd naar het eindresultaat? Nog even geduld want wij zijn nog druk aan het werk! Maar hier is alvast een kort voorsmaakje!

 

Sportdag

 

Schoolreis: Planckendael

 

Vorige vrijdag trokken we er met het eerste leerjaar nog een laatste keer op uit. Benieuwd naar heel wat fotomateriaal? Klik dan op het knopje onderaan!

 

 

Schoolfeest

 

Dit jaar jammer genoeg geen schoolfeest met mama's, papa's, oma's, opa's,... maar die hebben wij allemaal niet nodig om ons te kunnen amuseren! Wij vonden het alvast een super leuke en gekke dag! Kijken jullie mee?