Foto's en weetjes

Mikado: Verhuizen

 

Tijdens ons eerste thema van Mikado werken we rond verhuizen. We maken een mooie fruitschaal voor in ons nieuwe huis. Ze is nog niet helemaal klaar maar we hebben al wel hard gewerkt! Kijken jullie mee?

 


Taal: Kiki Kakel spreekt dierentaal! Maar wij ook hoor!

 

Tijdens de lesjes van taal konden de leerlingen van het 2de leerjaar ineens met dieren praten!

Het was echt een wonder. Hieronder enkele hele korte filmpjes, anders zou niemand ons geloven denk ik!

 


Kent iemand deze rare en lieve snuiters?

 


We toosten op het nieuwe schooljaar!

 

Ons eerste boekje van W.O. is al uit en daar hoort een feestje bij! We zijn goed gestart en iedereen heeft zijn weg al prima gevonden in het 2de leerjaar! We toosten met een hapje en een drankje en kijken een kort filmpje om het feestje af te sluiten! Tsjing Tsjing!

 


Kaartspelletjes in de rekenles

 

Wat? Kaarten tijdens de rekenles? Is dat wat die kindjes doen in het 2de leerjaar? Jazeker! We oefenen al spelend onze liefjes van 10 nog een keertje in!


Hip hip Hoeraaaaa! Charlie was jarig!!

 


Ken je al het schoolgerief?

 

Tijdens onze eerste W.O.-lesjes maakten we kennis met elkaar en met het nieuwe gerief in onze klas. Om alles een beetje spannender te maken, had de juf voelzakjes gemaakt. Met een bang hartje staken we onze handjes in de zakken, maar oef.... Een pen, post-its, een liniaal en paperclips kunnen gelukkig niet bijten!! Er werd weer heel wat afgelachen dat kan je zien aan alle voelende snoetjes.

 


Meten is weten...

 

We zijn al heel flink gestart in onze klas met alles te herhalen uit het 1ste leerjaar. Ook meten kan daarbij niet ontbreken. We keken naar gekke huizen, voerden verschillende opdrachten uit en moesten uit een reeks strookjes het juiste antwoord vinden. Zo konden we zelfs een woordje maken. Leuk hè!?

 


Naar het 2de leerjaar... Spannend!!

Niet alleen voor de kapoenen van het 2de leerjaar was het een spannende dag. Ook juf Lore had wel een beetje zenuwen om haar nieuwe bengeltjes in haar klas te ontvangen. We maakten kennis met elkaar, maakten de nodige afspraken voor een fijn schooljaar en speelden al een spelletje om elkaar beter te leren kennen.

We verwelkomen ook 2 nieuwe leerlingen in onze klas. Welkom Rienke en Christine!

 

Kennismakingsspelletje


We maken kennis met het 2de leerjaar en ontdekken de smartgames, busy boxjes en de tekenhoek