Foto's en weetjes

W.O.: Op ontdekking met professor Wou

 

In ons nieuwe thema van W.O. helpen we de verstrooide professor Wou met enkele proefjes. We leren over zinken, drijven, zeven, magnetisme, gevaar, gif, vuur, voeding afkomstig van planten of dieren, de kringloop van elektriciteit. Kortom aan het einde van het thema zijn we zelf allemaal mini-wetenschappers!

 

Lezen in het zonnetje

 

Mikado: Vogeltjes en hun nestje

 

Lente, dat betekent nieuw leven! Dus knutselden we een vogelnestje met een kleine bewoner erin. We gingen aan de slag met behangerslijm, krantenpapier, klei, verf, veren,... Kortom een waar knutselfestijn! Al vond de ene het kliederen en kladderen al wat fijner dan de andere!

 

Rekenen: Wiskundige begrippen

 

Rekenen hoeft niet altijd aan een bankje te zijn in de klas! Vandaag mochten we van de juf een keertje buiten rekenen. We oefenden begrippen als op, onder, naast, tegen, halve draai, kwart draai,...

 

W.O.: Joepie! Het is weer lente!

 

Tijdens ons nieuwe W.O.-thema over de lente maakten we kennis met alle veranderingen die dit seizoen met zich meebrengt. We bestudeerden het weer, de planten, de dieren, de mensen,... We deden leuke hoekenwerkjes en gingen op lentebloemenjacht in onze eigen Jungle naast de school!

 

Taal: Lezen: Woordrijtjes dobbelen

Mikado: Poppenspel

We maakten tijdens Mikado onze eigen poppetjes en decor voor een echt poppenspel. Acteren, regisseren, teksten schrijven, we deden het allemaal zelf! Ons publiek genoot dan ook met volle teugen!

Rekenen: instap blok 7: Het WWF

Aan het begin van elk nieuw rekenblok starten we met een korte herhaling van de geziene leerstof. Dit gebeurt steeds aan de hand van een speels thema en een originele werkvorm. Deze keer maakten we kennis met het WWF en de dieren die zij beschermen. Door oefeningen te maken konden we infofiches verzamelen en op het einde volgde er zelfs een echte quiz!

 

 

Mats kende het WWF zelfs al! Want hij is een echte ranger en steunt hen. Super cool!

 

Naar het bos met 3KK en het 1ste leerjaar!

 

Halloween

 

WOUW: W.O.: De herfst

Als wij door het slechte weer niet naar het bos kunnen, dan halen we toch gewoon het bos naar onze speelplaats!

Alle kapoenen hadden zelf reeds een uitstapje naar het bos gemaakt of eens goed rondgekeken in hun tuin en wat meegebracht om te laten zien. We maakten er een heuse tentoonstelling van. Zo waren we goed voorbereid als we later toch naar het bos zouden kunnen gaan!

 

Interactieve bib-tentoonstelling: Leo Timmers

 

Wouw: W.O.: Santé op een fijn nieuw schooljaar

Na het afronden van ons eerste W.O.-thema was het tijd voor een aperitiefje. We klonken met een glaasje smaakjeswater en van onze juf kregen we ook nog wat lekkers om te knabbelen. Want zo hoort dat natuurlijk bij een receptie! Aan het einde smeten we ook nog onze dansbenen los en er was zelfs een act van enkele danseressen uit onze klas!

 

Verrekijker: Taal: Ons eigen prentenboek

We schreven ons eigen prentenboek bij mooie tekeningen van Nel en Ties. En weet je wie ons eerste publiek was...? Die zaten vlakbij want het waren de kindjes van juf Dorien!!

Toneel op school: Vertelling: Guy's Verteltent

Joepie! Meester Guy en zijn verteltent waren weer te gast op onze school! Deze keer vertelde hij het verhaal van brutale Bertus. Een diertje uit de onderwaterwereld die altijd zijn zin wou hebben. Ben je benieuwd hoe het afloopt? Vraag het aan je kleine snuiter of haal het boek een keertje in de bib om samen nog eens op ontdekking te gaan!

Taal: Verrekijker: Gezelschapsspelletjes

Wisten jullie dat we tijdens onze lesjes van taal van de juf gewoon spelletjes mochten spelen? Maar voor we konden starten moesten we natuurlijk samen de spelregels goed lezen! We bestudeerden samen heel wat instructieteksten maar wij vonden het spelen wel het allerleukste!

 

Mikado: Fruitschalen

Tijdens de lesjes Mikado maakten we een echte fruitschaal. We tekenden fruit, maakten een grote fruitschaal en kleefden alles netjes op. We probeerden hierbij goed op de compositie te letten zodat het fruit niet in de lucht zou zweven. Kijken jullie mee naar het resultaat?

 

WOUW: We maken ons eigen klaslokaal

In de nieuwe methode van W.O. zitten heel wat leuke simulaties. Deze keer maakten we samen een leuk klaslokaal, refter en turnzaal. Wat waren we trots met ons resultaat!

 

Mikado: Spoken aan de lijn

 

Boeeehhhh! Vandaag spookte het in onze klas! Er vlogen plots heel wat spookjes rond. We luisterden naar de muziek en lieten onze spookjes omhoog of omlaag vliegen door naar de veranderingen in de partituur te luisteren!

Maar het leukste vonden we vooral onze spookjes! Sorry aan de mama's en papa's als jullie geschrokken zijn bij thuiskomst!!

 

Rekenen: Meten

Tijdens de rekenles herhaalden we nog een keertje het meten uit het 1ste leerjaar. We bekeken in kleine groepjes enkele gekke huizen en zochten de grootste, kleinste, hoogste,... uit. Niet zo eenvoudig hoor!

Hoekenwerk: Materialen in de klas

Tijdens onze eerste volledige schoolweek had de juf al een heus hoekenwerk in petto. We voelden in voelzakjes, luisterden naar geluiden uit de klas, leerden pennen uit elkaar halen en terug repareren, werkten met de perforator en de nietmachine,... en nog zo veel meer. Bij onze nieuwe methode van W.O. die we uittesten wordt deze werkvorm heel vaak gebruikt. Je zal dus in de toekomst nog heel wat groeps- en hoekenwerkjes zien voorbij komen!

Naar het 2de leerjaar... Spannend!!

Niet alleen voor de kapoenen van het 2de leerjaar was het een spannende dag. Ook juf Lore had wel een beetje zenuwen om haar nieuwe bengeltjes in haar klas te ontvangen. We maakten kennis met elkaar, maakten de nodige afspraken voor een fijn schooljaar en speelden al een spelletje om elkaar beter te leren kennen.

We verwelkomen ook een nieuwe leerling in orde klas. Welkom Tenzin!