Foto's en weetjes

WOUW: We maken ons eigen klaslokaal

In de nieuwe methode van W.O. zitten heel wat leuke simulaties. Deze keer maakten we samen een leuk klaslokaal, refter en turnzaal. Wat waren we trots met ons resultaat!

 

Mikado: Spoken aan de lijn

 

Boeeehhhh! Vandaag spookte het in onze klas! Er vlogen plots heel wat spookjes rond. We luisterden naar de muziek en lieten onze spookjes omhoog of omlaag vliegen door naar de veranderingen in de partituur te luisteren!

Maar het leukste vonden we vooral onze spookjes! Sorry aan de mama's en papa's als jullie geschrokken zijn bij thuiskomst!!

 

Rekenen: Meten

Tijdens de rekenles herhaalden we nog een keertje het meten uit het 1ste leerjaar. We bekeken in kleine groepjes enkele gekke huizen en zochten de grootste, kleinste, hoogste,... uit. Niet zo eenvoudig hoor!

Hoekenwerk: Materialen in de klas

Tijdens onze eerste volledige schoolweek had de juf al een heus hoekenwerk in petto. We voelden in voelzakjes, luisterden naar geluiden uit de klas, leerden pennen uit elkaar halen en terug repareren, werkten met de perforator en de nietmachine,... en nog zo veel meer. Bij onze nieuwe methode van W.O. die we uittesten wordt deze werkvorm heel vaak gebruikt. Je zal dus in de toekomst nog heel wat groeps- en hoekenwerkjes zien voorbij komen!

Naar het 2de leerjaar... Spannend!!

Niet alleen voor de kapoenen van het 2de leerjaar was het een spannende dag. Ook juf Lore had wel een beetje zenuwen om haar nieuwe bengeltjes in haar klas te ontvangen. We maakten kennis met elkaar, maakten de nodige afspraken voor een fijn schooljaar en speelden al een spelletje om elkaar beter te leren kennen.

We verwelkomen ook een nieuwe leerling in orde klas. Welkom Tenzin!