Foto's en weetjes

PAsen: Knutselen, hoekenwerk, de paashaas kwam op bezoek!

 

HIp Hip Hoera voor onze feestbeesten Lize en Emma!

 


Voorleesmaand: Wij zijn echte leeskampioenen!

Joepie! We hebben ons leesdoel van 250 min. lezen gemakkelijk behaald! We lazen zelfs 15 minuten meer. Knap hé?

Dat verdiende een leuke beloning en iedereen kreeg dan ook een gouden medaille voor inzet en enthousiasme!

Nu nog duimen op een prijs bij de officiële wedstrijd zelf. Fingers crossed!

 

Ontdekdoos: Project: Olympische spelen

In het thema 'Olympische spelen' werkten enkele juffen van de werkgroep projecten een ontdekkoffer uit voor de kleuters en 1ste graad. We konden lezen in boekjes, maar ook enkele leuke bewegingsspelletjes spelen. Dat laten we ons geen twee keer zeggen!


Maandelijks bezoekje aan de bib met 3KK

 

Verrekijker: We maken zelf een affiche voor het schoolfeest


In kijker 5 van taal maken we kennis met uitnodigingen, affiches en reclame. Binnenkort is het schoolfeest op onze school. Het perfecte moment om dus onze affiche-skills eens in de praktijk om te zetten.  Als echte schrijvers en ontwerpers gingen we aan het werk!

 


We rollen een Kandinsky!

 


Jeugdboekenmaand: Leestrainingen on point!

De jeugdboekenmaand ging van start en toevallig past dit prima bij ons jaarthema rond de Olympische spelen. Onze juf daagt ons uit om deze maand 250 minuten te lezen want om goed te kunnen lezen moeten wij net als sporters heel veel trainen.

We gingen alvast super goed van start. We deden al wat trainingen in de klas, maar ook bij het lentezonnetje deden we een toffe leestraining!

 

Joepie! Wij voelen de lentekriebels! En onze bloemetjes ook!

 

In december plantten we samen met de papa van juf Lore bloembolletjes. Na wat vrieskou en zonnige dagen kwamen onze plantjes stilaan uit. Elke dag keken we gefascineerd naar onze bloempotjes en dit weekend mochten ze eindelijk mee naar huis! En wij waren mega fier! 

 

Hip hip hoera voor Jitske!

Mooimakers

Onze school zet zich met de actie van 'Mooimakers' in om de schoolomgeving netjes te houden. In februari waren wij verantwoordelijk en dat namen we natuurlijk heel serieus! Er was geen papiertje, plasticje, peuk meer te vinden. Een pluim voor deze opruimers!

 

Schattenjacht!

Tijdens de vakantie maakten alle kapoenen een boekje met allerlei maaltafeloefeningen. Ze moesten hierbij ook heel wat zaken aanduiden op een schatkaart. Vandaag kregen ze de ultieme tip om de schat te vinden! Na heel wat zwoegen en zweten aan hun rebus, kon de schattentocht eindelijk beginnen! Smullen maar!

 

Carnaval!

Rekenplezier! We verdienen onze eigen verentooi!

 

Kerst in de klas

 

Tijdens de laatste week voor de vakantie deden we heel wat activiteiten rond Kerst. We speelden onder andere buiten een heuse
Kerst-zoektocht waarbij we allerlei raadsels moesten oplossen om het geheim te ontdekken.

Op de laatste dag lagen er plots heel wat cadeautjes onder onze klaskerstboom. Deze mochten we al dansend openen met een spelletje.

Van de koekjes en de drankjes hebben we daarna samen gesmuld en zo kon onze vakantie lekker zoet beginnen!

 

Bloembollen planten

 

In de herfst worden bloembollen gepland zodat we in de lente mooie bloemetjes hebben. Daarom nodigde juf Lore haar papa uit.
Hij werkt erg graag in de tuin en is dus de tuinman die we zochten om ons de kneepjes van het vak te leren!

We kregen allemaal een potje en maakte ook nog een paar grote potten klaar.

Zijn jullie even benieuwd als wij om te zien of onze bloemetjes zullen uitkomen? We duimen alvast en kijken elke dag enthousiast op de vensterbanken van onze klas om onze baby-plantjes te zien groeien!

 

Spelen met de cadeautjes van de Sint!

 

We kregen van Sinterklaas heel wat nieuwe spelletjes voor de keuzeklas. Samen met juf Dorien en haar kindjes lazen we de spelregels zodat we daarna gezellig konden starten met onze spelletjesnamiddag. Dank je wel Sint voor de fijne pakjes!

 

De Sint en zijn Pieten op bezoek

 

Muzische vorming: Mondriaan Pietjes

 

Kennen jullie de kunstenaar Piet Mondriaan? Hij was een kunstenaar die allemaal gekleurde vakjes schilderde. Heel bijzonder voor zijn tijd! Wij pakten het nog origineler aan en maakte er zwarte pietjes mee. Nu zijn wij toch ook wel echte kunstenaars, niet?

 

Lezen is fijn en hoeft niet altijd in boekjes te zijn!

 

We lezen samen mopjes, dobbelen leesrijtjes en spelen 'kanon'-lezen! Pas op, zorg dat de bom niet bij jou ontploft!!

 

Onze lieve poetsvrouw Erna gaat op pensioen! Wij swingen haar uit met een dansje!