Foto's en weetjes

Schattenjacht!

Tijdens de vakantie maakten alle kapoenen een boekje met allerlei maaltafeloefeningen. Ze moesten hierbij ook heel wat zaken aanduiden op een schatkaart. Vandaag kregen ze de ultieme tip om de schat te vinden! Na heel wat zwoegen en zweten aan hun rebus, kon de schattentocht eindelijk beginnen! Smullen maar!

 

Carnaval!

Rekenplezier! We verdienen onze eigen verentooi!

 

Kerst in de klas

 

Tijdens de laatste week voor de vakantie deden we heel wat activiteiten rond Kerst. We speelden onder andere buiten een heuse
Kerst-zoektocht waarbij we allerlei raadsels moesten oplossen om het geheim te ontdekken.

Op de laatste dag lagen er plots heel wat cadeautjes onder onze klaskerstboom. Deze mochten we al dansend openen met een spelletje.

Van de koekjes en de drankjes hebben we daarna samen gesmuld en zo kon onze vakantie lekker zoet beginnen!

 

Bloembollen planten

 

In de herfst worden bloembollen gepland zodat we in de lente mooie bloemetjes hebben. Daarom nodigde juf Lore haar papa uit.
Hij werkt erg graag in de tuin en is dus de tuinman die we zochten om ons de kneepjes van het vak te leren!

We kregen allemaal een potje en maakte ook nog een paar grote potten klaar.

Zijn jullie even benieuwd als wij om te zien of onze bloemetjes zullen uitkomen? We duimen alvast en kijken elke dag enthousiast op de vensterbanken van onze klas om onze baby-plantjes te zien groeien!

 

Spelen met de cadeautjes van de Sint!

 

We kregen van Sinterklaas heel wat nieuwe spelletjes voor de keuzeklas. Samen met juf Dorien en haar kindjes lazen we de spelregels zodat we daarna gezellig konden starten met onze spelletjesnamiddag. Dank je wel Sint voor de fijne pakjes!

 

De Sint en zijn Pieten op bezoek

 

Muzische vorming: Mondriaan Pietjes

 

Kennen jullie de kunstenaar Piet Mondriaan? Hij was een kunstenaar die allemaal gekleurde vakjes schilderde. Heel bijzonder voor zijn tijd! Wij pakten het nog origineler aan en maakte er zwarte pietjes mee. Nu zijn wij toch ook wel echte kunstenaars, niet?

 

Lezen is fijn en hoeft niet altijd in boekjes te zijn!

 

We lezen samen mopjes, dobbelen leesrijtjes en spelen 'kanon'-lezen! Pas op, zorg dat de bom niet bij jou ontploft!!

 

Onze lieve poetsvrouw Erna gaat op pensioen! Wij swingen haar uit met een dansje!

 

Mikado: Gustav Klimt

 


Auteurslezing in de bib: Jacques en Lise

 


Hip Hip Hoera voor Pauline!

 


Happy Halloween en een fijne herfstvakantie!

 


Halloweenknutsels

 

The making of...

Het resultaat!


Rekenen: Bingo!

 

Joepie! We ontdekten deze week de getallen tot 100. Geen betere manier om deze extra in te oefenen dan met een spelletje bingo! Er werd heel wat geroepen maar vooral hard geoefend op de getallen!

 


Hip HIp Hoera voor onze jarige Siebe!

 


Taal: Instructieteksten

 

In ons nieuwe taalthema vliegen we van de prentenboeken naar de instructieteksten. We leren onder andere spelregels lezen, stappenplannen volgen,... We komen tot de ontdekking dat lezen echt overal is! En wanneer we een spelletjestekst helemaal gelezen en ontleed hebben, mogen we alles natuurlijk een keertje uittesten!

 


W.O.: We maken een eigen klaslokaal op de tablet

 

Bij onze nieuwe W.O.-methode horen heel wat leuke simulaties om de kinderen ook digitaal aan de slag te laten gaan met de leerstof uit de klas. Zo is er ook een leuke tool om je eigen klaslokaal, refter en turnzaal te ontwerpen. We gibberden heel wat af en maakten de knapste ontwerpen. Jammer dat onze klas er zo niet kan uitzien!

 


Taal: Een prentenboek schrijven en voorlezen

 

In ons eerste echte taalthema stonden prentenboeken centraal. We schreven dan ook mee aan ons eigen prentenboek over Nel en Ties. Maar schrijven doe je niet zomaar! Wij schreven ons prentenboek speciaal voor de kinderen van het 1ste leerjaar. Dus toen het klaar was, waren we super benieuwd wat ze ervan zouden vinden. En aan de foto's te zien, hebben ze er zeker en vast van genoten! Super goed gedaan vriendjes!

 


Hip HIp Hoera! Oona is jarig!

 


Mikado: Verhuizen

 

In ons volgende thema van muzische vorming stond verhuizen centraal. We leefden ons in alsof we zelf gingen verhuizen en sjouwden met licht, zware, grote,... dozen alsof het een lieve lust was. We knutselden ook een eigen fruitschaal waarbij we probeerden te letten op de compositie van ons fruit. Niet zo simpel hoor! 

 


Sportdag

 

Joepie! Het was weer sportdag! Meester Willem organiseerde een echte sportdag met als rode draad Olympische spelen. We hadden weer plezier voor 10!

 


Strapdag

 


Naar het verkeerspark!

 

We herhaalden nog eens kort de regels van het verkeerspark en leerder hoe we moesten oversteken met onze fiets. Ook de bevelen van een bevoegd persoon werden nog eens opgefrist. We mochten zelfs oefenen op het parcours met een echte agent. Dit vonden we super cool!!

 


Mooimakers: Ook wij dragen ons steentje bij voor een propere speelplaats

 


Meten met maateenheden uit de klas

 


Dansende en griezelige spookjes

 

Tijdens onze eerste Mikado-les knutselden we samen lieve, grappige, griezelige spookjes. Daarna gingen deze aan het dansen. We luisterden naar de hoge en lage tonen in de muziek en bewogen als echte spoken in het rond!

 


Snel klaar? Busy box-tijd

 

Om de leerlingen op een zinvolle manier bezig te houden na het afwerken van een taakje zijn er in onze klas Busy Boxjes om mee te spelen. Hierin zitten verschillende activiteiten en spelletjes in om de leerlingen op een zinvolle manier bezig te houden. Voorbeelden zijn:
mini lego-sets, opdrachten van taal, begrijpend lezen/tekenen, figuren vormen met plasticine, smartgames,...

Op deze manier hebben de leerlingen die nog niet klaar zijn de kans om rustig hun taakjes af te werken en hebben de anderen altijd een leuke en zinvolle activiteit om zich in stilte mee bezig te houden. Naast de Busy Boxjes worden de leerlingen ook gestimuleerd om te lezen tijdens een vrij moment om zo ook het lezen te bevorderen.