Foto's en weetjes

Naar het verkeerspark!

 

We herhaalden nog eens kort de regels van het verkeerspark en leerder hoe we moesten oversteken met onze fiets. Ook de bevelen van een bevoegd persoon werden nog eens opgefrist. We mochten zelfs oefenen op het parcours met een echte agent. Dit vonden we super cool!!

 


Mooimakers: Ook wij dragen ons steentje bij voor een propere speelplaats

 


Meten met maateenheden uit de klas

 


Dansende en griezelige spookjes

 

Tijdens onze eerste Mikado-les knutselden we samen lieve, grappige, griezelige spookjes. Daarna gingen deze aan het dansen. We luisterden naar de hoge en lage tonen in de muziek en bewogen als echte spoken in het rond!

 


Snel klaar? Busy box-tijd

 

Om de leerlingen op een zinvolle manier bezig te houden na het afwerken van een taakje zijn er in onze klas Busy Boxjes om mee te spelen. Hierin zitten verschillende activiteiten en spelletjes in om de leerlingen op een zinvolle manier bezig te houden. Voorbeelden zijn:
mini lego-sets, opdrachten van taal, begrijpend lezen/tekenen, figuren vormen met plasticine, smartgames,...

Op deze manier hebben de leerlingen die nog niet klaar zijn de kans om rustig hun taakjes af te werken en hebben de anderen altijd een leuke en zinvolle activiteit om zich in stilte mee bezig te houden. Naast de Busy Boxjes worden de leerlingen ook gestimuleerd om te lezen tijdens een vrij moment om zo ook het lezen te bevorderen.

 


Hip Hip Hoera voor onze jarige Elise!

 


Meten is weten...

 

We herhaalden vandaag heel wat begrippen die tijdens het meten vaak voorkomen. Hoogst, laagst, kleinst, hoogst, kort, lang,... ze kwamen allemaal aan bod. We leerder ook nog eens terug rangschikken van klein naar groot en omgekeerd.


Welkom lieve Aiko! Een zusje voor Lize uit onze klas!


Rarara, wat voelen we??

 

Tijdens ons eerste W.O.-thema maken we kennis met de nieuwe regels uit de klas, maar ook met de verschillende voorwerpen die we in de klas allemaal nodig hebben. Voor een keertje stopte onze juf alles in een zakje en mochten we voelen en raden wat het was. Toch niet altijd even simpel hebben we gemerkt!


Vrijdag = keuzebord

 

Tradities zijn er om in eren te houden... Na een voormiddag flink luisteren, keek iedereen uit naar een momentje om samen te spelen met elkaar maar ook met de juf. Vanaf nu zijn we vertrokken voor een spetterend schooljaar!

 


Kennismakingsganzenbord

 

Na een vakantie is het terug tijd om elkaar een beetje beter te leren kennen. Wat is jouw lievelingskleur, -ijs of film? We weten het nu allemaal van elkaar!


Knappe kapoenen gespot in onze uiltjesklas!

Fil

Hannes

Almah

Lize

Finn

Aiden

Mona

Emma

Siebe

Liv

Kristina

Vic

Leo

Julien

Oona

Lander

Jitske

Sam

Pauline

Elise